Žuvusieji buvo automobilio keleiviai. Manoma, kad jie buvo mirtinai sužaloti, nes automobilis trenkėsi į šilumvežį šonu ta puse, kurioje sėdėjo keleiviai. Vairuotojas buvo sunkiai sužalotas, tačiau liko gyvas.

Nelaimė įvyko 9 val. 10 min. geležinkelio tarpstotyje Subačius-Kupiškis, 88-ajame kilometre esančioje pervažoje, kai automobilis važiavo per pervažą degant raudonam šviesoforo signalui ir įjungtai garsinei signalizacijai.

Šalia buvę žmonės matė, kad automobilis važiuoja per pervažą, prie kurios artėjo traukinys. Jie pamojo važiavusiems ranka, kad stotų, tačiau automobiliu važiavusieji į perspėjimą nereagavo.

Kaip BNS sakė Kupiškio rajono kelių policijos vyresnysis inspektorius Vytautas Stančikas, avarijoje žuvo Paprūdžių kaimo gyventojai - 63 metų Romualdas Bronislavas Jėčius ir 60-metis Antanas Užusienis.

Automobilio savininkas ir vairuotojas - Maksvyčių kaimo gyventojas, 66 metų Povilas Tautvilis Jėčius avarijos metu buvo sunkiai sužalotas. Sunkios būklė sužeistasis paguldytas į Panevėžio ligoninę.

Visus tris vyrus sieja giminystės ryšiai. Po susidūrimo šilumvežis automobilį vilko apie 10 metrų. Ugniagesių teigimu, vienas žuvusysis per avariją iškrito per langą, kitą teko traukti iš apgadinto automobilio.

Pasak bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" pranešimo, avarijos vietos apžiūrai sudaryta komisija nustatė, kad šilumvežio signalizavimo prietaisai veikė gerai, matomumas buvo geras, pervažos privažiavimas asfaltuotas ir grindinys tvarkingas.

Kupiškio kelių policijos vadovo teigimu, dabar sunku apibūdinti avarijos priežastį. Matomumas įvykio vietoje buvo labai geras - į abi puses galima buvo gerai matyti maždaug 800 metrų atstumą. Gali būti, kad vairuotoją apakino saulė. Pasak pareigūno, automobilio stabdymo kelio žymių neaptikta.

Automobilio vairuotojas kelių policijai nebuvo žinomas. Baudų už kelių eismo taisyklių pažeidimus jis nebuvo gavęs. 4 vagonus tempusio šilumvežio mašinistas važiavo nedideliu greičiu. Mašinistas greičiausiai nesitikėjo, kad automobilis važiuos.

Mašinistas buvo blaivus. Ar buvo blaivus automobilio vairuotojas, dar tiriama. Šiemet tai jau trečia avarija, per kurią, susidūrus automobiliui ir traukiniui, žūsta žmonės.

Sausio 11 dieną Šalčininkų rajone automobiliui "Mazda 323" susidūrus su keleiviniu traukiniu "Ryga-Lvovas", žuvo 4 automobiliu važiavę žmonės, du iš jų - jauni sutuoktiniai.

Sausio 31 dieną netoli Kazlų Rūdos šilumvežiui susidūrus su lengvuoju automobiliu "Honda Civic", žuvo juo važiavusiosios dvi moterys, dar dvi buvo sužeistos.