Apie 13 valandą neleistinoje vietoje Laisvės alėjoje buvo paliktas automobilis "Opel Corsa". Kelių policininkams tikrinant automobilio savininko dokumentus, pareigūnams kilo įtarimas, kad vairuotojo pažymėjimas gali būti suklastotas.

Iš Šiaulių atvykusiam 42 metų vairuotojui M.S. pareigūnai pasakė, kad jo pažymėjimas bus paimtas papildomam patikrinimui. Ši žinia vyriškį supykdė ir jis bandė nueiti bei nereagavo į pareigūnų prašymą sustoti.

Tada policininkai sulaikė vyriškį ir uždėjo jam antrankius.

Po to teko raminti ir vyriškio žmoną, 41 metų L.S. Iš pradžių ji sėdo prie "Opel Corsa" automobilio vairo ir pradėjo važiuoti. Manevro metu moteris atsitrenkė vienam pareigūnui į kojas.

Sulaikyti važiuojančią moterį bandęs policininkas išsitraukė pistoletą, užsitaisė jį ir nukreipė į automobilio ratus. Tik po šio pareigūno žingsnio moteris sustojo, tačiau išlipusi iš automobili elgėsi agresyviai.

Moteris atsisakė policininkams atiduoti automobilyje "Opel Corsa" paliktą protokolų aplankalą ir už baudas surinktus pinigus. Pareigūnai buvo priversti tramdyti rėkiančią bei besispardančią moterį. Abu sutuoktiniai buvo atvesdinti į Kauno Centro policijos komisariatą.