Gauja, policijos duomenimis, nelegaliai gabendavo moteris iš Rytų Europos į Šiaurės Vokietiją ir versdavo užsiimti prostitucija.

Vienu metu Hamburge, Icehojėje (Šlėzvigo-Holšteino žemė) ir Štadėje (Žemutinėje Saksonijoje) buvo atliktos kratos 19 butų, biurų ir užeigų. Keliuose butuose pareigūnai rado šaunamųjų ginklų ir amunicijos.

Operacijoje dalyvavo 140 pareigūnų. Pagal arešto sankcijas pavyko suimti tris pagrindinius įtariamuosius ir buvo sulaikyti dar keturi įtariami asmenys. Taip pat suimtos devynios iš Lenkijos, Lietuvos ir Rumunijos nelegaliai į Vokietiją atgabentos moterys. Dar trys asmenys, nustačius jų asmens tapatybę, buvo paleisti. Įtariamiesiems yra nuo 20 iki 69 metų.

Jie kaltinami prekyba žmonėmis, sąvadavimu ir prekyba narkotikais. Hamburgo kriminalinės policijos kovos su organizuotu nusikalstamumu skyrius nuo birželio mėnesio tyrė įtariamųjų veiklą. Minėta gauja paskirstydavo iš Rytų Europos atvežtas moteris po tris Hamburgo ir Icehojės viešnamius. Iš to, ką uždirbdavo, moterys, policijos duomenimis, tegaudavo nedidelę dalį, iš kurios dar turėdavo susimokėti už nuomą, maitinimą bei transportą. Vienas iš įtariamųjų, kaip spėjama, aprūpindavo prostitutes kokainu.