Naktį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kybartų užkardą kreipėsi 23 metų moteris, kuri pranešė, kad Kybartuose, prie visą parą veikiančios parduotuvės "Viktorija", ją užpuolė vaikinas. Pasak nukentėjusiosios jai būnant parduotuvėje, prie pastato privažiavo automobilis "Volkswagen Golf". Iš jo išlipęs vaikinas esą jai sudavęs į veidą, sėdęs į minėtą automobilį ir nuvažiavęs.

Moteris teigė įsidėmėjusi automobilio, kuriuo buvo atvykęs jos skriaudikas, valstybinius registracijos numerius.

Apie įvykį buvo pranešta visiems Kybartų užkardos pasieniečių ekipažams. Vienas jų netrukus pastebėjo nurodytą automobilį, važiuojantį Vištyčio link. VSAT pareigūnai tarnybiniu visureigiu "Land Rover Defender" su įjungtais švyturėliais ėmė persekioti automobilį.

Tačiau vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir, rizikingai padidinęs greitį, stengėsi atitrūkti nuo jį persekiojusių pasieniečių.

Pareigūnai matė, kaip automobilis, privažiavęs už 6 kilometrų nuo Kybartų esantį Kurpikių kaimą, įsuko į vienos sodybos kiemą ir sustojo. Atskubėję pasieniečiai čia sulaikė du iš automobilio jau spėjusius išlipti asmenis. Jie pasipriešino pasieniečiams, todėl pareigūnams teko panaudoti kovinės savigynos veiksmus ir gumines lazdas.

Pasak VSAT pranešimo spaudai, agresyviai nusiteikę jaunuoliai aprimo tik surakinti antrankiais. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad tai 20 ir 17 metų Vilkaviškio rajono gyventojai.

Abu sulaikytieji ir automobilis perduoti Vilkaviškio rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie toliau aiškinsis įvykio aplinkybes.