1988 metų laidos „Isuzu“ buvo pavogtas Barzdų kaime. Nuo nusikaltimo vietos iki Kybartų – maždaug 30-35 kilometrai.

Kaip DELFI pasakojo Vilkaviškio rajono policijos viršininkas Rolandas Gylys, vairuotojui nesustojus, patruliai puolė jį vytis. Pasivijo dar neišvažiavus iš Kybartų. Pareigūnai bandė „Isuzu“ blokuoti, iššovė kelis įspėjamuosius šūvius į orą iš tarnybinio pistoleto „Glock 19“. Bet persekiojamasis ir tada nepasidavė. Išvažiavus iš Kybartų jam pavyko atsiplėšti nuo persekiotojų.

Bet Virbalyje policininkai bėglį vėl pasivijo ir pradėjo šaudyti jau ne į orą (iš viso gaudynių metu paleisti 25 šūviai). Kulkos prakiurdė abi galines „Isuzu“ padangas, tačiau net ir tada bėglys nesustojo. Jį teko persekioti dar maždaug 15 kilometrų. Pakeliui „Isuzu“ kliudė važiuojantį „VW Vento“ (žmonės nenukentėjo).

Ties Vilkaviškiu prie persekiotojų prisijungė dar vienas patrulių ekipažas. Miesto apvažiavime bėglio automobilį sumėtė, mašina apsisuko ir atsitrenkė į policijos „Mitsubishi L200“ (sugadintas bamperis ir radiatorius). Sulaikomas įtariamasis nesipriešino.

Paaiškėjo, jog nuo policijos vogtu automobiliu bėgo 26 metų Šakių rajono Buktiškių kaimo gyventojas Audrius G. Jis buvo girtas (2,09 promilės). Sulaikytasis perduotas Šakių policijai ir uždarytas į areštinę.