Į įvykio vietą išskubėjo VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Fandra. Atvykęs į sodybą Lazdijų rajono Barčių kaime, kinologas Fandrai davė komandą ieškoti pėdsakų. Užduotį palengvino tai, kad kieme buvo aptikta pirštinė, kurią, įtarta, galėjo pamesti kiaulę iš sodybos išvežęs asmuo. Kaip vėliau paaiškėjo, pavogtas gyvulys buvo išvežtas vežimu.

Devynerių metų vokiečių aviganis savo šeimininką iškart pradėjo vesti įtariamųjų judėjimo kryptimi. Pėdsekys iš pradžių bėgo pieva, vėliau keliu.

Fandra pėdsakais sekė apie 2 val., kol kinologą atvedė į Kavalčiukų kaimą, esantį maždaug už 4 kilometrų nuo vagystės vietos.

Šuo atsekė į čia esančios vienos sodybos kiemą, kur stovėjo vežimas ir kur rastas dingęs gyvulys.

Po sėkmingai įvykdytos užduoties kinologas ir Fandra grįžo į Specialiojo būrio būstinę. Įvykį toliau tiria Lazdijų policija.

Iš viso Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja beveik 170 tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Labai dažnai VSAT keturkojų pagalbos prireikia dingus žmonėms ar aiškinantis vagystes.