29-erių metų panevėžietis Deivydas Gauša pareigūnams įkliuvo vėlyvą antradienio vakarą, kai mėgino nuvaryti Beržų gatvėje nesaugomoje aikštelėje stovėjusį automobilį "BMW 520", pagamintą 1989 metais.

Kaip pranešė Panevėžio miesto vyriausiasis policijos komisariatas (VPK), gerai teisėsaugai žinomas jaunuolis dviem paroms uždarytas į areštinę.

Tą pat vakarą kelyje Panevėžys-Pasvalys-Ryga budėję kelių policijos pareigūnai pastebėjo lekiantį automobilį "Audi 80", kuris buvo pavogtas iš Smėlynės gatvės. Pamatę policijos pareigūnus, vogta mašina važiavę jaunuoliai persėdo į kitą automobilį ir mėgino sprukti.

Tačiau policininkai bėglius pasivijo ir sulaikė. Trys panevėžiečiai - 24-erių metų Darius Palujanskas, 18-metis Jorintas Sakalauskas ir nepilnametis J.V. - uždaryti į areštinę.

Pirmadienio naktį Prekybos gatvėje buvo pavogtas 16-os metų senumo "Opel Kadett". Netrukus į namo kiemą įvažiavusi ir į šiltnamį atsitrenkusi mašina buvo rasta Upės gatvėje.

Pareigūnai sulaikė prie svetimo automobilio vairo sėdėjusį 27-erių metų Gražvydą Masėną. Vyras mėgino bėgti, tačiau buvo sulaikytas.

Dėl visų įvykių Panevėžio miesto VPK pradėjo ikiteisminius tyrimus.