Metus vyko teismas, kol sūnaus ir motinos byloje buvo padėtas galutinis taškas.

UAB "Viter" buvo įsikūrusi Alytaus rajono Pivašiūnų seniūnijos Gervėnų kaime ir supirkinėjo iš gyventojų gyvulius. Kaimo žmonės džiaugėsi bendrovės veikla, ją vadino savo geradare ir jokių pretenzijų neturėjo.

Yla išlindo iš maišo, kai finansinių nusikaltimų tyrėjai atidžiau susipažino su bendrovės buhalterine apskaita. O ji buvo tvarkoma apgaulingai, klastojant dokumentus. Bendrovė, supirkinėdama iš gyventojų senus gyvulius, juos "pajaunindavo" ir pasisavindavo gyvulių augintojams skirtas valstybės subsidijas. Aiškinta, kad, pagrindiniam akcininkui išvykus, tokiu būdu buvo bandoma išsivaduoti iš bendrovės skolų.

Už bendrovės buhalterinės apskaitos organizavimą ir tvarkymą, dokumentų išsaugojimą nuo 1998 metų sausio iki 1999 metų spalio pabaigos buvo atsakingas bendrovės direktorius R.Tamoševičius. Tačiau jis šių pareigų reikiamai neatliko, todėl nebuvo galima nustatyti UAB "Viter" ūkinės ir finansinės veiklos rezultatų.

Apgaulingai bendrovės apskaitą minėtu laikotarpiu tvarkė vyriausioji finansininkė M.Tamoševičienė. Beje, direktorius beatodairiškai pasitikėjo ja ir lengva ranka pasirašinėjo dokumentus.

M.Tamoševičienė kaltinama klastojusi oficialius dokumentus - gyvulių supirkimo kvitus, kasos išlaidų orderius, subsidijų išmokėjimo žiniaraščius.

Pateikus melagingas žinias Žemės ūkio ministerijai ir Žemės ūkio bankui, iš Kaimo rėmimo fondo buvo pasisavinta 82 tūkst. 800 litų.

Teismas R.Tamoševičių pripažino kaltu ir nuteisė 7 tūkst. litų bauda. M.Tamoševičienei skirta 30 tūkst. litų bauda, konfiskuojant jos turto už 82 tūkst. 800 litų. Taip pat M.Tamoševičienė privalės atlyginti nusikaltimu padarytą žalą - 80 tūkst. 800 litų (du tūkstančius litų nuteistoji grąžino anksčiau).