Gerokai įkaušę 20-metis Sergejus Vasiljevas (1,47 promilės alkoholio) ir pora metų vyresnis Mindaugas Amankavičius (2,4 promilės alkoholio) atvyko atsiimti S.Vasiljevo motinai priklausančio automobilio "Volkswagen Jetta".

Šią mašiną išvakarėse už eismo taisyklių pažeidimą pareigūnai buvo nugabenę į šalia kelių policijos pastato esančią saugomą aikštelę.

Tarp vyrų ir automobilių aikštelės sargo įvyko konfliktas, į kurį įsikišo dviejų kelių policijos ekipažų policininkai, atėję pasiimti savo automobilių. Išvadinę pareigūnus necenzūriniais žodžiais, S.Vasiljevas bei M.Amankavičius nuėjo, tačiau po kiek laiko vėl grįžo.

Ir antrą kartą neįtikinę sargo, kad turi teisę pasiimti automobilį, kauniečiai ėjo gatve. Jie pamatė atvažiuojančius tuos pačius kelių policininkus, su kuriais buvo susikirtę prie aikštelės.

S.Vasiljevas nusimovė kelnes ir, parodęs savo vyriškumą, pareiškė: "Štai kas jums!" Kelių policininkai chuliganą nuvežė į Dainavos policijos komisariatą.

Policijoje S.Vasiljevo drąsa išgaravo, ir jis neigė movęsis kelnes bei įžeidinėjęs pareigūnus, nors įvykio liudininkai teigia ką kita.