Šiaurės Airijos valstybinio patologo pavaduotojas dr. Alistairas Bentley papasakojo teismui, kad ant nužudyto 32 m. parduotuvės valdytojo Shauno Fitzpatricko kūno buvo rasti 52 sužalojimai, 36 iš jų ant galvos, veido ir kaklo.

S. Fitzpatricko kaimynas Dermotas McKillionas verkdamas pasakojo Dunganono karališkajam teismui, kaip jis padėjo vienam iš įtariamų žudikų Andriui Dunauskui pranešti apie nelaimę, nueidamas iškviesti policijos.

Dunganone gyvenantys 26 m. A. Dunauskas ir kartu su juo šioje byloje dėl vyro nužudymo teisiamas 26 m. Ramūnas Balseris kaltina vienas kitą dėl 2008 m. kovo 23 d. prieš S. Flitzpatricką įvykdyto „brutalaus ir ilgo išpuolio”.

Sumuštas ir mėlynėmis nusėtas aukos kūnas buvo rastas skersgatvyje prie Donaghmore Road kelio.

Apibendrindamas savo išvadas teisėjui Justice’ui Hartui, dr. A. Bentley teigė, kad S. Fitzpatrickui buvo padaryti 52 sužalojimai, kurių „išsidėstymas ir mastas rodo, kad jis buvo daugybę kartų mušamas kumščiais, spardomas kojomis ir kažkokiu kitu buku daiktu”.

Taip pat patologas informavo apie aukos burnoje rastą didelį kiekį kraujo, kuris, pasak eksperto, turėjo smarkiai apsunkinti vyro sugebėjimą kvėpuoti, o taip pat galėjo „sukelti refleksinį širdies sustojimą”.

Dr. A. Bentley patvirtino, kad S. Fitzpatricko kraujyje rastas alkoholio kiekis tris kartus viršijo vairuojant leistiną alkoholio kiekį, ir kad toks alkoholio kiekis galėjo paveikti jo „nuovokumą, pusiausvyrą ir galimybę apsiginti ar pasišalinti iš gyvybei grėsmę keliančios situacijos”.

Vėliau S. Fitzpatricko kaimynas D. McKillionas verkdamas pasakojo teismui, kaip pirmą kartą pamatė „nejudantį” nužudyto vyro kūną. Anot liudininko, A. Dunauskas, kuris buvo sudėjęs rankas tarsi maldai, maldavo padėti, sakydamas, kad „čia draugas, prašau padėkite”.