Penkiasdešimtmetis Justinas Gerulis jaunystėje baigė aukštąją Kaliningrado tardymo mokyklą. Jis nemažai metų dirbo Vyriausiajame policijos komisariate tardytoju, vėliau jam teko dirbti daug kitokių darbų: liaudies dirbinių įmonėje, gelbėjimo stotyje. Vyras pasakojo, kad gatvėje atsidūrė po skyrybų su žmona. Pardavęs butą jis bandė taikytis su Rusijoje gyvenančia žmona, tačiau sugyventi nesisekė, ir J.Gerulis grįžo į Klaipėdą.

Pastaruoju metu jis nedirbo, maitindavosi tuo, ką rasdavo konteineriuose, gyveno daugiabučio Debreceno gatvėje rūsyje, lovą atstojo ant grindų pamesti čiužiniai. Laisvą nuo pareigų ir darbų gyvenimą pamėgo ir vyresniojo Justino brolio sūnus, atvykęs iš Vilkaviškio Stasys Gerulis.

Šiemet vasario 4 dieną Justinas, Stasys ir dar vienas benamis girtavo. Dabar nebežinia, kodėl vyrai susipyko, bet jaunesnysis Gerulis puolė su peiliu vyresnįjį. Justinas taip pat čiupo peilį. Teisme jis aiškino, kad grūmėsi, paskui nugriuvo ir tik iš draugo sužinojo, jog Stasys nebegyvas. Tačiau įvykio liudininkas tvirtino, kad grumtynės jau buvo pasibaigusios, kai Justinas užšoko sūnėnui ant nugaros ir perrėžė jam gerklę.

Teismo sprendimą tikimasi išgirsti penktadienį po pietų.