Trijų teisėjų kolegija atkreipė ypatingą dėmesį, kad apeliacinio proceso metu G. Stasiulevičius nušautąjį Josifą Stasiulevičių vadino ne broliu, o banditu.

Teismas bausmę sugriežtino ir todėl, kad nusikaltimą nuteistasis padarė iš šaunamojo ginklo – pagal įstatymus tai pripažįstama atsakomybę sunkinančia aplinkybe.

Teismo laisvėje laukęs G. Stasiulevičius nuosprendį dar galės skųsti kasacine tvarka, tačiau į pataisos namus jis turėtų būti išsiųstas artimiausiu metu.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuriuo G. Stasiulevičius buvo nuteistas dėl pasikėsinimo nužudyti bei brolio nužudymo, apeliacine tvarka skundė ne tik nužudytojo žmona ir sūnus, bet ir nuteistasis. Nukentėjusieji teismo prašė griežtinti bausmę, o nuteistasis – išteisinti.

Pasak nukentėjusiųjų, G. Stasiulevičius dėl įvykdytų nusikaltimų nesigaili, neatsiprašė nukentėjusiojo artimųjų, teisme nevertino savo poelgio neigiamai, o priešingai - teisme elgėsi arogantiškai ir įžūliai, ciniškai atsakinėjo į teisėjų klausimus.

G. Stasiulevičius buvo nuteistas dėl 52 metų J. Stasiulevičiaus tyčinio nužudymo. Mirtina kulka buvo paleista 2007-ųjų lapkričio 9-ąją, kai Lentvaryje gyvenantys trys broliai susitiko prie iš tėvų paveldėto miško Malūnių kaime. Dėl jos giminėje buvo kilęs ne vienas konfliktas.

Paaiškėjo, kad paveldėtos žemės nepasidalijantys broliai į pagalbą buvo pasitelkę matininką, kuris atvykęs išmatavo sklypus. Tačiau apie tai nieko nežinojo G. Stasiulevičius – praėjus kelioms valandoms po matininko apsilankymo prie miško atvykęs vyriškis rado brolius, kurių vienas bandė įtvirtinti riboženklį.

Įsiutęs G. Stasiulevičius išsitraukė savigynai įsigytą ginklą „Sig Sauer“ ir jį įrėmė Vladislavui į krūtinę, o netrukus paleido du šūvius į Josifą. Viena kulka pataikė į galvą – šūvis buvęs mirtinas.
Kartu buvusiam Vladislavui pavyko pasprukti, jis vėliau ir iškvietė policiją.

G. Stasiulevičius buvo pripažintas kaltu ir dėl pasikėsinimo nužudyti dabar jau nužudytą brolį Josifą. Nustatyta, kad prieš mėnesį iki nužudymo broliai buvo susikivirčiję - įsiutęs G. Stasiulevičius broliui du kartus į veidą ir ranką sudavė kastuvu. Skaudesnės tragedijos tąkart pavyko išvengti, nes Josifas apsigynė.

Teismas nužudytojo žmonai ir sūnui iš žudiko priteisė po 125 tūkst. litų kompensaciją neturtinei žalai atlyginti. Tiesa, jie patirtą žalą buvo įvertinę milijonu litų. Kitam savo broliui nuteistasis turės sumokėti 50 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

Po Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio paskelbimo G. Stasiulevičius buvo pakliuvęs už grotų, nes nužudytojo žmona pareigūnams pasiskundė, jog esą sulaukė grasinimų. Ji teigė, kad jos giminaitis esą atėjo į Lentvario geležinkelio stotį, kurioje ji dirba, ir elgėsi arogantiškai bei įžūliai. Moteris pareigūnams nurodė, kad jos vyro žudikas ne kartą sakęs, jog ją pakars, nužudys ir pan.

„Bijau, kad jis gali įgyvendinti savo ketinimą nužudyti“, - pareiškime pareigūnams nurodė moteris. Dėl šio įvykio prokurorai buvo pradėję tyrimą