26 metų čigonė L. B. 1-ojo maršruto troleibuse, prasegusi 17-metės merginos rankinę, pavogė piniginę, kurioje buvo moksleivio pažymėjimas, kiti dokumentai, pinigai. Mergina nurodo patyrusi 75 litų nuostolį.

L. B. pareigūnai nutvėrė troleibuse darančią nusikaltimą, jai pareikšti įtarimai dėl kišenvagystės. Už viešoje vietoje pagrobtą svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio gali būti baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Kauno policijos pareigūnai nuo vasario mėnesio pradžios vykdo tikslines policines priemones, skirtas kišenvagysčių užkardymui viešajame transporte ir kitose masinio susibūrimo vietose. Per tą laiką sulaikyti jau keturi tokiais nusikaltimais įtariami asmenys.

Pasak NNTS viršininko Raimondo Baltaduonio, žmonėms tiesiog reikėtų atidžiau saugoti savo daiktus masinio susibūrimo vietose, viešajame transporte, ypač spūstyse. Nereikėtų vertingų daiktų (piniginių, MP3 grotuvų, mobilaus ryšio telefonų ir pan.) laikyti kuprinėse ar rankinėse lengvai pasiekiamose vietose, pinigines su dokumentais ir pingais geriau laikyti striukių vidinėse kišenėse, o rankines laikyti priekyje.