Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai Šalčininkų kontrolės punkte patikrino į Lietuvą mikroautobusu „Renault Trafic“ įvažiuojančių asmenų dokumentus.

Automobilį vairavo 26-erių Ukrainos pilietis, kartu vyko 25-erių jo tautietis. Keliautojų dokumentai buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiai nustatė, kad šis „Renault Trafic“ nuo 2006 m. ieškomas kaip vogtas Olandijoje.

Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Ukrainiečiai po apklausos paleisti. Automobilis saugomas Tribonių užkardoje.

Tą pačią dieną Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte sulaikė į Lietuvą atvykstantį vilkiką „Volvo FH 480“ rusiškais numeriais. Jį vairavo 33-ejų Rusijos pilietis. Pasieniečiai nustatė, kad šis 2008 m. laidos vilkikas nuo 2009 m. sausio yra ieškomas kaip vogtas Vokietijoje.

Vilniaus rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotojas po apklausos paleistas. Transporto priemonė saugoma Vilniaus rinktinėje.

Pernai VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 99 vogtus automobius, kuriuos bandyta pergabenti per Lietuvos sieną.