Draudimo bendrovės „PZU Lietuva“ duomenimis, dėl užsitęsusių žiemiškų orų ir gausaus sniego į eismo įvykius patekusiems vairuotojams bus išmokėta 0,5 mln. Lt draudimo išmokų. Daugiausiai eismo įvykių užfiksuota Vilniuje ir Kaune. Draudikai prognozuoja, kad jei pūgos toliau nesitrauks, žalų skaičius didės.

„Dėl gausaus sniego pastarosiomis dienomis užregistravome dvigubai daugiau eismo įvykių nei kitomis dienomis. Pastebime, kad vairuotojai šią žiemą tapo daug atidesni, tačiau net ir geri vairavimo įgūdžiai negelbsti, kai eismo sąlygos yra tokios sudėtingos – gatvės ir keliai padengti stora nenuvalyto ir išvažinėto sniego danga“, – teigia „PZU Lietuva“ Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

Pasak M. Žilinio, šiomis dienomis gausiai pasnigo visoje Lietuvoje, todėl skirtingai nei anksčiau, pranešimų apie pagausėjusį eismo įvykių skaičių bendrovė sulaukia vienodai gausiai iš visų šalies regionų. Tradiciškai daugiausiai eismo įvykių yra užfiksuota didžiuosiuose miestuose – Vilniuje ir Kaune.

„Pagrindinė vakar ir savaitgalį užregistruotų eismo įvykių priežastis – labai slidi kelio danga, dėl kurios vairuotojai nespėjo laiko sustabdyti automobilio ir susidūrė su priešais važiuojančia transporto priemone. Esame užregistravę įvykių, kuriuose susidūrė net 4 transporto priemonės. Dar viena aktualija – stovintys automobiliai apgadinami kelininkų transporto“, – pabrėžia M. Žilionis.

Tuo metu „Lietuvos draudimas“ vien per pirmadienį sulaukė beveik 900 klientų skambučių, iš kurių buvo užregistruota kiek daugiau nei 500 žalų. Bendrovė planuoja klientams kompensuoti beveik 1,3 mln. litų nuostolių.

„Nevalyti, slidūs keliai, dėl gausiai iškritusio sniego neišvažiuojami kiemai, nepasirinktas saugus greitis – tai buvo pagrindinės vakarykštės dienos eismo įvykių priežastys. Visiems 410 nukentėjusiems vairuotojams bus išmokėta virš milijono litų, vidutiniškai po 2500 Lt kiekvienam“, – pasakojo „Lietuvos draudimo“ Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Likusios 100 vakar užregistruotos žalos buvo susijusios su gyventojų turtu.