Vilkėjo juodai

Klaipėdos policijos budėtojai pranešimą gavo 2.35 val. „Anykščių g. 9 reikalinga policijos pagalba, kažkas užpuolė. Skambinusi moteris neprisistatė“, - pranešimų žurnale įrašė budėtojas. „Aš pabudau nuo triukšmo. Sūnus šaukė: „Mama, iškviesk greitąją ir policiją“, - kraupios nakties įvykius dienraščiui pasakojo advokatė Liudmila Rožkova. Moteris sakė mačiusi užpuoliką, tačiau apibūdinti jo negali.

„Mačiau tik, kad jis tamsiais drabužiais apsirengęs buvo. Daugiau nieko“, - teigė moteris.

Anot jos, naktinis žudikas puolė ir ją, tačiau advokatė spėjo užsidaryti kambaryje ir duris užrakinti. Kol žudikas trankė duris, ji susirado telefoną ir paskambino į policiją. Po dviejų minučių, 2.37 val., moteris paskambino ir į greitąją medicinos pagalbą.

Greitoji vyko lėtai

Pirmasis į advokatų namus po keturių minučių atskubėjo policijos patrulių ekipažas. Žudikas per tą laiką jau buvo spėjęs pasišalinti. Tačiau medikai vis nesirodė.

Patrulių ekipažas „Puma 3“ tarnybiniame pranešime užfiksavo, kad pirmoji greitosios mašina atvyko apie 3 val. Antrosios laukti teko dar ilgiau. Ji po pakartotinio iškvietimo atvyko maždaug 3.15 val.

Penkiolika dūrių į visą kūną sužeistas advokatų sūnus 25-erių metų Tachiras Rožkovas į ligoninę atvežtas 3.20 val. Nuo užpuolimo buvo praėjusi valanda, per tą laiką Tachiras neteko daug kraujo. Vakar po pietų Klaipėdos ligoninės reanimacijos skyriaus gydytoja Laima Inčiūraitė jo būklę vertino kaip sunkią.

Advokatas R.Rožkovas greitosios nesulaukęs mirė namie.

Vadovas aiškinsis

„Aš juos radau abu gyvus. Jei būtų greitoji greičiau atvažiavusi, gal viskas būtų buvę kitaip“, - nepajėgdama sutramdyti ašarų raudojo vyro netekusi Liudmila.

Greitosios medicinos pagalbos vyriausiasis gydytojas Rimvydas Juodviršis vakar dienraščiui sakė negalįs nieko komentuoti, nes apie įvykį nežinąs. „Jei ten tikrai kažkas yra, bus lengva patikrinti. Visi pranešimai, ekipažų išvykimai fiksuojami kompiuteriu“, - pažadėjo išsiaiškinti vyr. gydytojas.

Išvykti nebespėjo

Policija kol kas tiria visas įmanomas nusikaltimo versijas. Pareigūnai linkę manyti, kad žudikas Rožkovų name pasislėpė išvakarėse. Tuomet visi šventė sūnų išleistuves.

Advokatų Rožkovų sūnūs rugpjūčio 31-ąją turėjo išskristi į Maskvą, kur studijuoja teisę. Šeštadienio vakarą į namus susirinkę draugai ir artimieji surengė išlydėtuvių vakarėlį. Spėjama, kad kaip tik vakarėlio metu į namus nepastebėtas pateko žudikas. Jis susirado slėptuvę, kurioje pratūnojo iki svečiai išsiskirstė, o šeimininkai sumigo.

Ir pareigūnai, ir L.Rožkova netiki, kad žudikas į namus galėjo patekti naktį. Pastatą apžiūrėję ekspertai nerado jokių įsilaužimo žymių. Tik atidarytas duris, kurias bėgdamas iš namų iš vidaus atsirakino žudikas. Šias duris svečiams išsiskirsčius užrakino vienas sūnų.

Pareigūnai sakė maną, jog žudomam tėvui į pagalbą atskubėjęs Tachiras galbūt atpažino žudiką. Tad tyrėjai laukia, kol sužeistojo būklė pagerės ir medikai leis su juo pasikalbėti.

Advokatai sukrėsti

Kol kas nežinomas motyvas, dėl kurio nusikaltėlis ryžosi žmogžudystei. Pareigūnai domisi pastaruoju metu turėtomis advokatų Rožkovų bylomis. Neatmetama versija, kad kruvino keršto galėjo imtis Rožkovų ginamiems klientams teisme pralaimėjęs asmuo. Arba pačių Rožkovų klientas, manantis, kad advokatai blogai jį gynė.

„Esu sukrėstas. Aš net neabejoju, kad šis užpuolimas vienaip ar kitaip yra susijęs su advokato darbu“, - vakar sakė Lietuvos advokatų tarybos narys Osvaldas Martinkus. Jis sakė esąs įsitikinęs, jog pareigūnai įtariamąjį nustatys ir suras.

Ruslanas Rožkovas - ne pirmasis advokatas, pastaraisiais metais tapęs nusikaltėlių auka. Praėjusio dešimtmečio pabaigoje rytą prie savo kontoros peiliu į nugarą buvo sužeistas advokatas Juozas Musteikis. Pareigūnai nustatė įtariamąjį, tačiau advokatas jo neatpažino.

Nuo užpuolikų nukentėjo ir buvo sumuštas advokatas Arūnas Devėnas, butelio smūgiu į galvą sužeistas advokatas Saulius Vaičiūnas.