Patikslintais trečiadienio duomenimis, nežinomi asmenys čia išvertė mažiausiai 35 antkapinius paminklus ir kryžius. Policija aiškinasi, kas tai galėjo padaryti, įtariamieji kol kas nenustatyti.

Kapines prižiūrinčios bendrovės "Ritualinės paslaugos" administratorės Eugenijos Malinovskajos teigimu, suskaičiavus nuverstus paminklus paaiškėjo, jog vandalai daugiausiai išniekino rusų tautybės asmenų kapų. Moteris sakė galinti tik spėlioti, kas tai padarė. Ji mano, kad tai greičiausiai ne girtų chuliganų darbas, nes antkapiai išvartyti ne vienoje, o keliose vietose.

Administratorės teigimu, šiose kapinėse toks incidentas pirmas. E. Malinovskaja sakė, jog teritoriją naktį saugo tik vienas sargas, tad jis nieko įtartino nepastebėjo. Prieš kurį laiką į Joniškės kapines buvo įsisukę metalo vagys, tačiau pastaruoju metu tokių nusikaltimų nebepasitaiko.

Beje, rugpjūčio pradžioje nežinomi vandalai buvo išniekinę ir S. Daukanto gatvėje esančias Antrojo pasaulinio karo karių kapines. Ant betoninės tvoros jie paliko įvairių užrašų. Tai jau ne pirmas išpuolis prieš Antrojo pasaulinio karo karių kapines. Kovo mėnesio pabaigoje dažais buvo ištepliotas jose stovintis paminklas bei memorialinės plokštės.