„Nesąmonė, jūs pats pagalvokite, ar jis tokių metų galėtų tokius dalykus daryti?“ – garbės nedarančiais kaltinimais teismo koridoriuje piktinosi kaltinamojo žmona. „Nieko nekalbėsiu, geriau pasakykite, kas jums honorarą moka?“ – po posėdžio mosuodamas lazda pykčio neslėpė ir A. Kirtiklis.

Tuo tarpu valstybės kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Nerijus Puškorius įsitikinęs, kad teisme pasitvirtino ikiteisminio tyrimo metu pareikšti kaltinimai. Juos prokuratūra pareiškė ne tik A. Kirtikliui, bet ir 18-metei Oksanai Mečkauskaitei – vieno socializacijos centro auklėtinė kaltinama nepilnametės įtraukimu į prostituciją ir pelnymusi iš jos. Dar viena mergina kaltinimų išvengė, nes nusikaltimo padarymo metu neturėjo 14 metų – šiuo metu nepilnametė suimta kitoje baudžiamojoje byloje.

Visa ši istorija į viešumą iškilo prieš pusantrų metų, kai į Zarasų policijos komisariatą kreipėsi 15-metės motina. Ji pareigūnams pareiškė, kad į namus grįžo apsiverkusi dukra, kurią buvusios draugės pardavė vienam senyvo amžiaus vyriškiui.

Nepilnametė pasakojo, kad ją gatvėje užpuolė dvi merginos ir įtempė į automobilį „Moskvič“, kuriame sėdėjo senyvo amžiaus vyriškis.

„Jis dukrą nusivežė į garažą, užsidarė ir priekabiavo, gerai bent tiek, kad neišprievartavo, - nukentėjusiosios motina teigė, kad ją ištiko šokas išgirdus dukros pasakojimą. – Iki šiol negaliu atsigauti, sunku patikėti, kad tokie dalykai vyksta“.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad dviem nepilnametėm merginoms labai reikėjo pinigų, todėl jos gatvėje sutiktam pirmam pasitaikiusiam vyriškiui (tai buvo A. Kirtiklis) pasiūlė pasinaudoti vienos merginos paslaugomis. Kai šis sutiko, merginos pasigavo 15-metę ir įtempė į vyriškio automobilį.

Kai A. Kirtiklis tariamą prostitutę nusivežė į garažą, ją pardavusios merginos laukė šalia, kol šis „sutvarkys reikalus“. Už pusvalandį trukusį bendravimą su nepilnamete A. Kirtiklis sumokėjo 60 litų.

Pasak nukentėjusiosios motinos, teismo posėdyje A. Kirtiklis atsiprašė nepilnametės, tačiau esą tikino, jog net nesiekė su ja turėti lytinių santykių.

„Jis sakė, kad mano dukrai tik glostė pečius, - teigė 15-metės motina. – Be to, jis aiškino tik norėjęs išsiaiškinti, ar iš tikrųjų nepilnametės Zarasuose užsiima prostitucija – esą tai jis ketino pranešti mokyklos direktorei. Keista, bet apie tai nieko nepranešė“.

Tuo tarpu nepilnametę už 60 litų pardavusi O. Mečkauskaitė prisipažįsta kalta dėl jai pareikštų kaltinimų ir esą nuoširdžiai gailisi.

Valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras O. Mečkauskaitei pasiūlė skirti 3 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant metams. Tuo tarpu A. Kirtikliui prokuroras siūlo skirti vienerių metų laisvės apribojimo bausmę. Baudžiamąją bylą nagrinėjanti teisėja Alvyra Ona Kvaraciejūtė verdiktą žada paskelbti po savaitės.