Aktorė ketvirtadienį maždaug 18.15 val. specialiu lėktuvu išskraidinta iš Vilniaus oro uosto. Kaip pranešė LNK žinios, M.Trintignant išvežama iš ligoninės buvo atjungta nuo gyvybę palaikančių prietaisų ir ją jau buvo ištikusi klinikinė mirtis.

M.Trintignant komos būsenoje išgabenta iš Vilniaus universiteto greitosios medicinos pagalbos ligoninės specialiu reanimacijos automobiliu, kuris, lydimas kelių policijos ekipažo, ją atvežė į Vilniaus oro uostą.

M.Trintignant kelionėje namo lėktuve lydėjo šeimos nariai, tarp jų ir motina Nadine Trintignant. Aktorė išskraidinta namo giminių pageidavimu. Jos artimųjų interesams atstovaujantys advokatai neatskleidė, kodėl šeima nusprendė ją parskraidinti į tėvynę.

Iš Prancūzijos atskridęs nedidelis verslo klasės reaktyvinis lėktuvas "Falcon 50", oro uosto pareigūnų teigimu, užvestu varikliu laukė nuo 15 valandos.

Nukentėjusiosios advokatas Rimas Andrikis ketvirtadienį surinko visus M.Trintignant transportavimui reikalingus dokumentus - Užsienio reikalų ministerijos leidimą, aktorės artimųjų prašymą, moterį gydžiusių medikų leidimą ir ikiteisminį tyrimą dėl M.Trintignant sužalojimo atliekančio prokuroro leidimą.

41-erių metų M.Trintignant iki šiol neatsigavo iš komos po galvos traumos, kurią patyrė sekmadienio naktį viename sostinės viešbutyje per konfliktą su gyvenimo draugu - žinomu prancūzų roko muzikantu 39-erių metų Bertrand'u Cantat (Bertranu Kanta).

Kaip pranešė LNK televizija, neoficialiomis žiniomis, prancūzų aktorės sužalojimu įtariamas Bertrand'as Cantat tragedijos metu buvo apsvaigęs nuo amfetamino. Pasak specialistų, Lietuvoje pasirodžiusi nauja šio narkotiko nauja atmaina sukelia agresiją ir psichozę.