Pasak Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnų, Upynos kaime, viename iš Kaštonų gatvės namų gaisras kilo apie 18.45 val. Tuo metu mažylių tėvas buvo darbe, o jauna mama buvo išėjusi į lauko tualetą. Grįždama moteris pamatė, jog name kilęs gaisras.

Ant grindų buvę mažyliai verkė iš skausmo – abu buvo apdegę. Motina juos išnešė iš namo. Abu vaikus greitosios pagalbos medikai skubiai išvežė į Telšių ligoninę. Ten nustatyta, kad mergaitė nukentėjo, palyginti, nesmarkiai – liepsna tik truputi sužalojo veidą ir rankas. Bet jos broliukas nukentėjo daug rimčiau – apdegė apie 30 procentų kūno. Dėl veido, krūtinės ir rankų apdegimo berniukas išvežtas į Klaipėdos ligoninę.

Šoko ištikta motina pareigūnams nelaimės vakarą apie įvykį pasakojo nerišliai, todėl trečiadienį dar buvo neaiškios kai kurios aplinkybės. Moteris teigia girdėjusi sprogimą, tačiau dujų balionas liko sveikas, gesinant gaisrą jis buvo išneštas iš namo. Apdegusius vaikus į lauką išnešusi motina nenukentėjo. Ugniagesiams ji sakė, jog įbėgusi į namą pamatė, kad „raudonuoja grindys“, o ant jų verkiai vaikai. Nelaimės aplinkybės turėtų paaiškėti ikiteisminio tyrimo metu.

Atvykus ugniagesiams namo vidus buvo pilnas dūmų. Apdegė apie 35 m2 sienų ir lubų, sudegė televizorius, lova, spintelė. Manoma, kad gaisras kilo dėl elektros įrangos gedimo.

Anot Telšių Vaiko teisių apsaugos tarnybos, daugiau dėmesio šiai šeimai skirti vasaros pradžioje paprašė seniūnija: 21 metų moteris nesugebanti auginti dviejų savo pametinukų vaikų, esą ne visada matydavo, ką jie veikia. Šeimai paskirta socialinė priežiūra: seniūnijos darbuotoja dažniau užeidavo pažiūrėti, kaip jiems sekasi.

Anot Vaiko teisių specialistės, nė karto tėvai nerasti girti, tik namie būdavo didelė netvarka. Pasak socialinių darbuotojų, šeima kelis kartus keitė gyvenamąją vietą. Upynoje gyveno ūkininko namuke. Vertėsi iš vyro padienių darbų kaime ir už vaikus gaunamų pašalpų.

Kur šeima bus apgyvendinta, kai vaikai grįš iš ligoninių, kol kas nežinoma. Vaiko teisių specialistė sako, kad rajone yra galimybė šeimą priglausti socialiniame būste arba pas ūkininkus.