Prancūzijos ambasados Lietuvos patarėjas Olivier Poupard’as (Olivjė Puparas) BNS sakė, kad ambasada yra įpareigota suteikti konsulinę pagalbą į bėdą patekusiems savo tautiečiams.

"Kokios bebūtų aplinkybės, mes ateiname į pagalbą", - sakė diplomatas.

O.Poupard’as pažymėjo, kad konsulinė pagalba suteikiama tiek Trintignant, tiek Cantat šeimai, neskiriant jokių prioritetų. Pasak diplomato, ambasada padėjo abiem šeimoms surasti advokatus ir vertėjus, nes abi šeimos to paprašė.

Diplomatas sakė, kad atsitikusios nelaimės nuliūdinta ir sukrėsta Prancūzija su dideliu dėmesiu seka įvykius, sukėlusius daug emocijų tarp prancūzų, o šalies pareigūnai skiria daug dėmesio šeimų situacijai.

O.Poupard’as taip pat pažymėjo, kad Prancūzijos ambasada seka B.Cantat bylos procesą, tačiau gerbia Lietuvos įstatymus ir į ją nesikiša.

Diplomatas negalėjo apsakyti, ar Prancūzija sieks, kad dainininko teismas, jei jo reikės, vyktų Prancūzijoje.

Kaip pranešė LNK žinios, M.Trintignant šeimos interesus Lietuvoje gina garsūs advokatai Rimas Andrikis, Kazimieras Motieka ir Vytautas Sviderskis.

Generalinės prokuratūros Tarptautinių ryšių ir teisinės pagalbos skyriaus prokurorė Vida Ksendzova BNS sakė, kad pasibaigus ikiteisminiam tyrimui dėl aktorės sužalojimo Lietuvoje, Prancūzija, remdamasi Europos Tarybos konvencija, gali prašyti B.Cantat išdavimo.

Ar tokį prašymą patenkinti - spręstų teismas. Prokurorės teigimu, nuo bylos eigos priklausys, ar B.Cantat ekstradicija įvyktų iki teismo nuosprendžio paskelbimo Lietuvoje, ar po jo.

Prokurorės teigimu, nuo bylos eigos priklausys, ar B.Cantat ekstradicija įvyktų iki teismo nuosprendžio paskelbimo Lietuvoje, ar po jo.

V.Ksendzovos teigimu, tarptautinio teisinio bendradarbiavimo su kitomis valstybėmis praktikoje yra pasitaikę atvejų, kai byla dėl nusikalstamos užsienio piliečio veiklos Lietuvoje būdavo ištiriama mūsų šalies teisėsaugininkų, o visa tyrimo medžiaga vėliau perduodama to asmens valstybės teisėsaugai, kuri ir paskelbdavo nuosprendį.

"Ir ekstradicijos, ir teismų procedūra užruks labai ilgai, nes byla iš tikrųjų yra labai rimta", - teigė prokurorė.

Paryžiaus prokuratūra dėl aktorės Marie Trintignant (Mari Trentinjan) sužalojimo iškėlė bylą grupės "Noir Desir" vokalistui Bertrand Cantat (Bertranui Kanta), praneša Rusijos internetinė žiniasklaida.

Bertrand Cantat kaltinamas dėl sunkaus kūno sužalojimo, sukėlusio pavojų gyvybei, ir nesuteikus pirmosios pagalbos.

Paryžiuje prognozuojama, jog trečiadienį pasibaigus 48 val. sulaikymo terminui B. Kanta bus paleistas už užstatą, tačiau iki tyrimo pabaigos jis turės likti šalies, kurioje įvykdytas nusikaltimas, teritorijoje. Ieškinį prieš B. Kanta pateikė M. Trentinjan giminaičiai, po antros operacijos praradę viltį, kad aktorė išgyvens.

Antradienį B.Cantat Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate buvo pateikti įtarimai dėl sunkaus aktorės sveikatos sutrikdymo. Už tokį nusikaltimą Lietuvos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę iki 10-ies metų.

Įtariamasis antradienį buvo sulaikytas dviem paroms ir uždarytas į areštinę. Ketvirtadienį prokurorai turėtų apsispręsti, ar prašys teismo B.Cantat suimti.

Vilniaus 3-ajame apylinkės teisme trečiadienį kaip liudininkas buvo apklaustas sužalotos aktorės brolis Vincent'as (Vensanas). BNS žiniomis, kai tarp aktorės ir jos draugo įvyko konfliktas ir jiedu susistumdė, B.Cantat skambino jos broliui ir pranešė apie nelaimę.

Pats Vincent'as Trintignantas incidento nematė. Savo parodymus policijai iš karto po įvykio davė ir aktorės sūnus Romanas Kolinka.

B.Cantat parodymai trečiadienį taip pat buvo patikrinti Vilniaus "Domina Plaza" viešbutyje, kur, kaip spėjama, ir įvyko incidentas.

Manoma, kad M.Trintignant sunkią galvos traumą patyrė sekmadienio naktį per Vilniaus viešbutyje įvykusį konfliktą su savo gyvenimo draugu B.Cantat. M.Trintignant komos būklės buvo atvežta į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinę ligoninę ir skubiai operuota. Sekmadienį į tos pačios ligoninės Toksikologijos skyrių pateko ir B.Cantat - jam medikai nustatė apsinuodijimą alkoholiu ir medikamentais.

Antradienį aktorei atlikta antroji sudėtinga galvos operacija, tačiau jos būklė kol kas nepagerėjo, ji tebėra komoje. Vilniuje prancūzų kino žvaigždę M.Trintignant kartu su Lietuvos kolegomis operavęs prancūzų chirurgas Stephane'as Delajoux (Stefanas Deliažu) trečiadienį ryte pareiškė, kad išgelbėti aktorės gyvybę "nebėra vilties".

M.Trintignant vaidino Lietuvoje kuriamame prancūzų TV seriale "Koletė" (Colette), kurį režisavo aktorės motina Nadine Trintignant, o režisierės asistentu buvo aktorės brolis Vincent'as. Serialo filmavimas po aktorės traumos sustabdytas.

Sužinojęs apie nelaimę, pirmadienį į Lietuvą atvyko aktorės tėvas, legendinis prancūzų aktorius 72 metų Jeanas-Louis Trintignant'as (Žanas-Luji Trentinjanas), kiti šeimos nariai ir giminaičiai bei buvusi B.Cantat žmona.