Sumuštą 41-erių metų aktorę iš Vilniaus senamiestyje esančio viešbučio "Domina Plazza" sekmadienį ryte į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę atvežė privati skubios medicinos pagalbos tarnyba. Tą pat dieną į ligoninę pateko ir moters draugas Bertrandas Cantat (Bertranas Kanta), kuris dėl apsinuodijimo alkoholiu ir medikamentais buvo "beveik komos būsenos".

M.Trintignant buvo skubiai atlikta daugiau kaip dvi valandas trukusi neurochirurginė operacija. Aktorę operavo neurochirurgai Robertas Kvaščevičius ir Artūras Šitkauskas. Iškart po operacijos aktorė buvo perkelta į reanimacijos skyrių. Medikai spėja, kad aktorė atvežta ne iškarto po traumos, ji buvo traumuota naktį.

Ikiteisminį tyrimą dėl prancūzų kino žvaigždės sumušimo atliekantiems sostinės policijos pareigūnams kol kas nepavyko apklausti pagrindinio įtariamojo šioje byloje - aktorės draugo B.Cantat.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato vyresniojo komisaro Juozo Kandzežausko teigimu, neatmetama galimybė, kad aktorė nukentėjo per nelaimingą atsitikimą.

Tuo tarpu M. Trintignant sūnus Romainas (Romenas) Kolinka policijai teigė, kad jo motina galvos traumą patyrė per konfliktą su savo gyvenimo draugu - žymios prancūzų roko grupės "Noir Desir" dainininku.

Vilniaus universitetinės greitosios pagalbos ligoninės medikai, šeimos prašymu, nekomentuoja nei operuotos ir reanimacijos palatoje gulinčios aktorės, nei Toksikologijos skyriuje gydomo jos draugo sveikatos būklės.

Dėl šio įvykio sostinės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Kaip pranešė LNK žinios pavakare į Vilnių atvyko aktorės tėvas, garsus prancūzų aktorius ir režisierius Jean-Louis Trintingnant'as (Žanas Lui Trentinjanas).

Žymi prancūzų kinematografininkų dinastija - aktorės motina, garsi prancūzų režisierė Nadine Trintignant (Nadina Trentinjan) bei sūnus R.Kolinka Lietuvoje kūrė keturių valandų televizijos dramą apie žymią prancūzų romanistę Colettę (1873-1954), rašiusią autobiografiniais motyvais paremtus kūrinius apie moters seksualumą vyrų valdomame pasaulyje.

"Koletė" turėjo būti filmuojama apie porą mėnesių - 54 filmavimo dienas.

20 amžiaus pradžios Prancūzija buvo atkuriama Lietuvos pajūryje - Nidoje, parke prie Palangos Gintaro muziejaus rūmų, ant tilto į jūrą, taip pat Mažeikių rajone esančiame Renavo dvare, Kretingos Žiemos sode. Serialas bus filmuojamas ir Vilniuje - prie Filharmonijos, Puškino muziejuje Markučiuose, Rusų dramos teatre, Vaidilos teatre.

Su pracūzų aktoriais taip pat filmavosi Dalia Michelevičiūtė, Vidas Petkevičius, Andrius Žebrauskas, Monika Bičiūnaitė ir kiti.

Serialas turėjo būti baigtas šių metų pabaigoje.