Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", Švenčionių apylinkės teismas nusprendė neperkelti valstybės saugumui ir viešajai tvarkai grėsmę keliančio I.Gulijevo iš Pabradės URC į Ruklos pabėgėlių centrą, o palikti ten pat, sugriežtinant jo priežiūros sąlygas.

Teismas savo sprendimą motyvavo tuo, kad I.Gulijevas jau buvo kartą deportuojamas iš Lietuvos, tačiau paspruko. Taip pat jis pabėgo iš Vilniaus greitosios medicinos pagalbos ligoninės, slapstėsi.

Šį sprendimą I.Gulijevas per 10 dienų gali apskųsti Vyriausiajam administraciniam teismui.

Dienraščio duomenimis, Migracijos departamentas artimiausiu metu turėtų priimti sprendimą, ar bus svarstomas klausimas dėl pabėgėlio statuso suteikimo I.Gulijevui. Savo prašymą suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje azerbaidžanietis motyvavo tuo, kad jis bus persekiojamas savo tėvynėje dėl vengimo dalyvauti Kalnų Karabacho kare, nors Azerbaidžanas su jokia valstybe nekariauja.

Seniai Lietuvą turėjęs palikti I.Gulijevas buvo sulaikytas praėjusį antradienį sostinės centre. Jis paspruko nuo jį apsupusių saugumiečių, tačiau po kelių valandų buvo sulaikytas.