Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos (VSAT) tarnyba, didžioji dalis kontrabandos buvo bandoma vežti iš Rusijos Kaliningrado srities - šiame ruože sulaikyta daugiau nei 600 tūkst. pakelių. Beveik 189 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų sulaikė sieną su Baltarusija saugantys pasieniečiai, beveik 70 tūkst. pakelių sulaikyta pasienyje su Latvija.

Pasieniečių teigimu, 64 proc. išaugo ir sulaikyto kontrabandinio cukraus kiekis. Iš beveik 14 tonų sulaikyto kontrabandinio cukraus 7 tonas sulaikė pasienyje su Baltarusija tarnaujantys VSAT pareigūnai, 6 tonas - pasienyje su Rusija dirbantys pasieniečiai. Tuo tarpu alkoholinių gėrimų gabenimas kontrabandininkams tapo mažiau patrauklus. Palyginus su pernai, šiemet VSAT pareigūnai alkoholio sulaikė 43 proc. mažiau.

Beveik visas kontrabandinis alkoholis atgabentas iš Baltarusijos - šiame ruože pasieniečiai sulaikė daugiau nei 14 tūkst. litrų alkoholio. 1 tūkst. litrų nelegalaus alkoholio sulaikyta kituose Lietuvos pasienio ruožuose.

VSAT pareigūnai šiemet sulaikė 257 kontrabandininkus. Net 199 iš jų yra Lietuvos piliečiai. Kontrabandą į Lietuvą gabeno ir pasieniečių buvo sulaikyti 36 Rusijos piliečiai, 13 Baltarusijos, po 3 Latvijos ir Lenkijos, 2 Ukrainos piliečiai ir asmuo, kurio pilietybė iki šiol nežinoma.