Mat prieš penkerius metus (1998 m. naktį iš birželio 30-osios į liepos 1-ąją) nužudytojo kūnas buvo ištrauktas iš Nemuno upės ir palaidotas kaip neatpažintas lavonas. Tai vienas gėdingiausių Lietuvos teisėsaugos puslapių, kuriuos būtina demonstruoti teisės studentams - kaip neprofesionalumo, aplaidumo pavyzdį. O gal ir visiško teisėsaugos supuvimo.

Tačiau dramatiškos pamokos teisėsaugos darbuotojų karjeros nesužlugdė.

Kauno teisėsaugininkų kaltes atpirko buvęs Kauno apylinkės vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Romualdas Žadeika, dabar dirbantis advokatu, ir šios prokuratūros buvusi Nusikaltimų ekonomikai, valstybės tarnybai ir valdymo tvarkai skyriaus vedėja Genovaitė Liaškinienė, kuri dabar darbuojasi teisininke vienoje miesto akcinėje bendrovėje.

Kiti prokurorai net paaukštinti. Buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Gintaras Jasaitis tapo vienu Generalinės prokuratūros vadovų. Bylai tiesiogiai vadovavęs prokuroras Paulius Jablonskas paskirtas dirbti Vilniaus apygardos prokuratūroje.

Buvęs Valstybės saugumo departamento Kauno apygardos skyriaus vadovas Olegas Travkinas, pagarsėjęs tuo, kad absurdiškai iš savo automobilio paleido į Prienų areštinę vežamą pagrindinį R.Mikutavičiaus nužudymo organizatorių Vladą Belecką, dirba Muitinės departamento kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus viršininko pavaduotoju.

Iš tikrųjų liūdnas penkmetis Lietuvos teisinei sistemai - derėtų jai užsakyti mišias.

Kunigo sūnėnas Ričardas Kolaitis sakė, kad kunigo žudikas gavo pelnytą bausmę, ir daugiau ieškoti kaltųjų neverta.

Šio pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: