Prieš vidurnaktį iš trečiadienio į ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai Šalčininkų pasienio kontrolės punkto prieigose aptiko dviejų žmonių pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą.

Netrukus vos už 50 metrų nuo pasienio kontrolės punkto, kelyje valstybės siena - Šalčininkai, VSAT pareigūnai sulaikė du šlitinėjančius asmenis. Abiejų vidutinio amžiaus vyrų, nuo kurių trenkė stiprus alkoholio tvaikas, drabužiai buvo apskurę ir suplėšyti, ant rankų matėsi daugybiniai įbrėžimai.

Aplinkoje visiškai nesiorientuojantys „keliautojai“ nesugebėjo paaiškinti, kaip atsidūrė Lietuvoje. Tačiau sienos pažeidimo vietą apžiūrėję pareigūnai ant apsauginės tvoros aptiko drabužių draiskanų, todėl manoma, kad abu vyrai ją perlipo.

VSAT pareigūnams dėl sulaikytųjų girtumo nepavyko susikalbėti su pažeidėjais - šie tesugebėjo pasisakyti esantys baltarusiai. Abu vyrai išblaivinti buvo uždaryti Tribonių užkardoje esančioje laikino sulaikymo patalpoje.

Ketvirtadienį planuojama abu prasiblaiviusius vyrus apklausti bei nustatyti jų tapatybę. Tuomet įvykio aplinkybes besiaiškinantys pareigūnai priims procesinį sprendimą.