Trečiadienio popietę į Kalvarijos kelio postą iš Lenkijos atvyko mikroautobusas „Volkswagen“, lydimas lengvojo automobilio „Volkswagen Jetta“, kuriais vyko septyni Lietuvos piliečiai. Jie pasirinko raudonojo kanalo režimą, deklaruodami, jog mikroautobuse kiekvienas vežasi po naują televizorių.

Po muitinio patikrinimo automobilį, vairuojamą bedarbio S. L., pakartotinei apžiūrai sustabdė MKT pareigūnai. Atlikus papildomą tikrinimą automobilio krovininėje dalyje, tarp deklaruotų televizorių rasta 150 kg fasuoto lenkiško cukraus.

Tęsiant apžiūrą, po vairuotojo sėdyne buvo rasti maišeliai su vaizdo kamerų naudojimosi instrukcijomis, akumuliatoriais ir distancinio valdymo pulteliais. Vairuotojo teigimu visi šie daiktai buvo likę pamiršti iš ankstesnių kelionių į Lenkiją.

Tačiau muitinės kriminalistai netrukus aptiko ir šešias vaizdo kameras („Panasonic“ ir „Sony“) – jos buvo paslėptos mikroautobuso sėdynių pagalvėlėse. S. L. pareigūnams aiškino vaizdo kameras paslėpęs pagalvėlėse todėl, kad bijojo subraižyti, gailėjosi savo poelgio ir siūlė susitarti.

Automobilis ir kontrabanda sulaikyti, bendra jų vertė siekia beveik 11 tūkst. litų. Mikroautobuso vairuotojui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas.