Savo teises nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios aktyviai ginantis verslininkas pareigūnams nuolat rašo skundus, iš byloje esančių 105 tomų net 15 tomų yra G. Jackos skundai ir atsakymai į juos.

Baudžiamojoje byloje kaltinamajam yra pareikštas civilinis ieškinys dėl daugiau kaip 2 mln. Lt galimai patirtos žalos atlyginimo. Ieškinį garsiam Palangos verslininkui pareiškė buvęs jo bičiulis, „Ekspress“ banko prezidentas Vladimiras Naidunas.

Iš G. Jackos namą sostinės Tyzenhauzų gatvėje nusipirkęs buvęs bankininkas įsitikinęs, kad verslininkas jį apgavo, nes pardavė tik dalį gyvenamojo pastato – čia yra įsikūrę ir kiti asmenys.

G. Jacka šiuos kaltinimus neigia. Siekdamas užtikrinti civilinio ieškinio priteisimą teismas yra pritaikęs laikinąjį nuosavybės teisių apribojimą daugiau kaip dešimčiai kaltinamajam priklausančių žemės sklypų. Tiesa, jų savininkas įsitikinęs kad sklypai yra verti daugiau nei siekia priteisti V. Naidunas, todėl teismo prašė kai kuriems sklypams panaikinti taikomus apribojimus.

„Ši byla valstybei jau kainavo daugiau kaip pusę milijonų, dėl mano sklypų arešto valstybė neteko šimtus tūkstančių litų, nebauskite mūsų valstybės toliau”, - kreipdamasis į teismą trečiadienį kalbėjo G. Jacka.

Be to, kaltinamasis pareiškė, kad jam yra skirta per griežta kardomoji priemonė – 100 tūkst. Lt užstatas. Jis prašė šią sumą sumažinti net 5 kartus – esą į prokuratūros sąskaitą prieš 4 metus, kai verslininkas buvo paleistas į laisvę, sumokėti pinigai jau seniai yra nuvertėję, tačiau jam dabar yra labai reikalingi.

„G. Jacka ne kartą kreipėsi dėl kardomosios priemonės sušvelninimo, bet atsižvelgiant į jam pateiktus kaltinimus, šiuo metu skirta kardomoji priemonė ir taip yra neadekvačiai švelni“, - pabrėžė valstybinį kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Aleksandras Kazakovas.

Bylą nagrinėjanti kolega palaikė valstybinį kaltintoją ir nusprendė G. Jackai nešvelninti kardomosios priemonės, be to, atmetė prašymą dėl areštuoto nekilnojamojo turto sumažinimo. Tuo pačiu teismas paskelbė, kad baudžiamosios bylos nagrinėjimą pratęsia iki kitų metų birželio pabaigos - iki šio laiko numatyti net 25 posėdžiai.

DELFI primena, kad Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamojoje byloje kaltinimai pateikti ne tik G. Jackai, bet ir su Kauno nusikalstamu pasauliu siejamam Arikui Pastuškovui bei pareigūnų saugomam anksčiau nuo jų į Rusiją pasprukusiam Jonui Bielskiui, Šiaulių nusikalstamo pasaulio „autoritetams“ Sauliui Skėriui ir Viktorui Mulai. Būtent pastarieji laikomi banditų gaujos įkūrėjais ir organizatoriais.

Vos pradėjus bylą nagrinėti teisme, buvo gauta informacija, kad už kitus nusikaltimus bausmę atliekantis S. Skėris mirė.

1992-2001 metais įvairiuose Lietuvos miestuose veikusiai grupuotei priskiriama keliolika sunkių nusikaltimų. Paaiškėjo, kad banditai buvo gerai ginkluoti bei turėjo įsigiję nemažai sprogstamųjų medžiagų.

Į šios grupuotės veiklą G. Jacka pakliuvo per savo pažįstamą - J. Bielskį. Su šaltakraujais nusikaltėliais ryšius palaikęs J. Bielskis yra pareigūnams suteikęs daug informacijos apie padarytus nusikaltimus, todėl jam baudžiamoji byla yra nutraukta.