Nusitaikė arbaletu

Šiauliuose agresyviai nusiteikęs vyras užsipuolė merginą. Į 20-metės butą užėjo neblaivus kaimynas ir pagrasino ją nužudyti. Rankose užpuolikas laikė arbaletą. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio darbuotoja Gailutė Smagriūnienė LŽ teigė, kad iki šiol nepavyko išsiaiškinti tokios agresijos priežasčių. Tačiau žmogų nužudyti grasinusio vyro laukia dideli nemalonumai.

Į įvykio vietą netrukus buvo iškviesti policijos pareigūnai. Girto "arbaletininko" tai nesustabdė. Nukentėjusiosios bute 39 metų užpuolikas pasirodė su dviem draugais. Atsivesta kompanija kibo pareigūnams į atlapus. Vienas jų trenkė policininkui į veidą. "Spektaklis" baigėsi areštinėje, sulaikyti trys asmenys, arbaletu grasinusiam vyrui nustatytas 1,43 prom. alkoholio girtumas. Pastarojo 23 metų draugo kraujyje rasta 1,45 prom. alkoholio, apie 34 metų trečio asmens girtumą nepranešama. Iš užpuoliko konfiskuotas arbaletas bei 6 strėlės.

Plaktuku per galvą

Išgertuvės Smalininkų kaime (Jurbarko r.) liūdnai baigėsi vienam jų dalyvių. Kilus konfliktui vyriškis plaktuku į galvą sužalojo 49-erių buto šeimininką. Nukentėjusysis dėl kaukolės kaulo lūžio paguldytas į Kauno ligoninę.

Policijos pareigūnai sulaikė neblaivų (2,82 prom. alkoholio) taip pat 49 metų įtariamąjį. Smurtautojas uždarytas į areštinę.

"Konfliktas kilo dėl girtavimo. Pirminiais duomenimis, sužalojimai nekelia pavojaus gyvybei, tačiau jie gana rimti, nes skilo kaukolė. Konflikto priežasties nežinau, tačiau įvertinus situaciją kaltę galima suversti alkoholiui. Per išgertuves pakanka smulkmenos, kad prasidėtų nesutarimai. O tada griebiamasi neadekvačių veiksmų", - LŽ pasakojo Jurbarko rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Baranauskas.

Nei nukentėjusysis, nei smurtautojas policijai nėra žinomi. Anot M.Baranausko, konfliktavę asmenys yra niekuo neišsiskiriantys kaimo vyrai.

Sumušė sūnų

Šeiminis konfliktas užregistruotas Juodelių kaime (Radviliškio r.), tėvas sumušė vienuolikmetį sūnų. Berniukas dėl galvos sumušimo bei smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę. Policija paskelbė įtariamojo paiešką. Radviliškio rajono policijos komisariato organizacinio poskyrio viršininkė Rasa Stasiulaitienė teigė, kad vyras į komisariatą dar nepristatytas, tačiau plačiau pakomentuoti aplinkybių negalėjo.

LŽ susisiekė su Grinkiškio seniūnija, kuriai priklauso Juodelių kaimas. Kaip pasakojo seniūnijos socialinė darbuotoja, šeimoje problemų netrūko ir anksčiau.

"Pagrindinė bėda - alkoholis. Išgėręs tėvas dažnai nesusivaldo. Mama šeimoje yra tvarkinga, dirbanti moteris, rūpinasi berniuku. Vyras neturi nuolatinio darbo. Negalėčiau sakyti, kad tėvas vaiku nesirūpina. Tiesiog užgėręs jis nebesivaldo. Anksčiau kliūdavo tik motinai, todėl mane nustebino, kad nukentėjo vaikas. Galbūt jis užstojo mamą. Sunki tos šeimos padėtis - tiek materialinė, tiek moralinė", - pasakojo Grinkiškio seniūnijos socialinė darbuotoja.

Užsiundė šunis

Marijampolėje policijos pareigūnams į butą atvykus atlikti teismo skirtos kratos sulaukta pasipriešinimo. 48 metų moters namuose buvę sūnūs neįleido pareigūnų į vidų. Siekdami išvengti kratos, jie aktyviais veiksmais priešinosi ir užsiundė šunį, šis įkando vienam policininkų.

Pareigūnas dėl kąstinės žaizdos kojos pėdoje gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis 23 metų Tomas Š. uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną į Marijampolės ligoninę kreipėsi ir dėl rankos delnakaulio lūžio gydomas ambulatoriškai 24 metų Donatas Š., vienas iš sūnų, kurie siundė ant pareigūnų šunis. Jaunuolis paaiškino, kad tą pačią dieną bendrabučio laiptinėje jį sumušė policijos pareigūnai. Plačiau įvykio aplinkybės nekomentuojamos.

Ištikta komos

Žiežmariuose buitinis konfliktas kilo tarp sugyventinių. Į Kaišiadorių ligoninę komos būsenos buvo pristatyta 48 metų moteris. Netrukus dėl kūno sumušimo nukentėjusioji pervežta į Kauno ligoninę. Įtariamasis 36 metų sugyventinis ieškomas.

Vilniuje namo kieme tarp asmenų kilus konfliktui iš nenustatyto ginklo sužalotas 47 metų vyras, jis dėl šautinės žaizdos kojoje paguldytas į ligoninę.

Jovariškių kaime (Trakų r.) nukentėjo pardavėja. Į parduotuvę įbėgęs jaunuolis sudavė jai į veidą ir pagrobė kelis butelius alkoholinių gėrimų bei kasos aparatą, kuriame buvo apie 100 litų. Nuostolis nustatinėjamas.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją