Ketvirtadienį Tetervinų kaimo (Pasvalio r.) gyventojai atkreipė dėmesį mėlyną „Audi A6“. Nematytas automobilis su nepažįstamais žmonėmis sukėlė vietos gyventojų įtarimus. Apie įtartiną mašiną, važinėjančią po kaimą, čia gyvenančio pasieniečio žmona pranešė tuo metu tarnyboje buvusiam vyrui.

Pasvalio užkardos pasieniečiai apie tai pranešė policijai. Šis pranešimas sukėlė ant kojų policininkus, nes pastaruoju metu Panevėžio apskrityje, vagysčių vietose ne kartą buvo pastebėtas mėlynas „Audi“. Todėl pareigūnai blokavo kelius ir laukė pasirodant šio automobilio.

O 13.36 val. apie vagystę pranešė Tetervinų kaimo gyventoja J. B. Grįžusi namo šeimininkė rado išmėtytus daiktus - namas buvo apvogtas.

O dar po 3 minučių Pasvalio rajono policijos budėtojams paskambinęs anonimas pranešė, kad Pasvalio rajone, kelio Šiauliai - Pakruojis - Pasvalys 67-ąjame kilometre, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto automobilis „Audi A6“. Anonimas taip pat pranešė, kad yra sužeistų ar net žuvusių žmonių.

Atvykę į įvykio vietą pareigūnai rado apvirtusį automobilį. Kaip DELFI sakė Pasvalio policijos viršininkas Marius Jablonskas, akivaizdu, kad „Audi“ vertėsi daugybę kartų. Jame buvę daiktai ir žmonės gulėjo išsibarstę dideliame plote. Avarijos vietoje pareigūnai rado du žuvusius panevėžiečius – 21 metų H. Z. ir 27 A. B. Ten pat buvo ir stipriai sužalotas 21 metų panevėžietis M. K.: jam sulaužyti dubens kaulai, lūžusi viena koja, kita išnirusi. Ten mėtėsi ir iš namo Tetervinų kaime pavogti daiktai (kompiuteris ir kt.).

Pareigūnai sniege rado ir dar vieno žmogaus pėdsakus, vedančius miško link. Policininkams į pagalbą atskubėjo Pasvalio užkardos pasieniečiai su tarnybiniu šunimi Radžu. Pėdsekys surado miške pasislėpusį ketvirtąjį vagių gaujos dalyvį – 26 metų panevėžietį A. B. Jis rimčiau nesužalotas, tik apibrozdintas. A. B. uždarytas į areštinę.

Visi keturi panevėžiečiai policijai jau buvo žinomi.