Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų birželio 16 d. Panevėžio rajono Krekenavos seniūnijos viename kaime, viešosios bibliotekos filialo laiptinėje 16-metis jaunuolis, panaudodamas fizinį smurtą, pasikėsino oraliniu būdu tenkinti lytinę aistrą su dviem metais jaunesniu nukentėjusiuoju.

Smurtautojas, sugriebęs nukentėjusįjį už peties ir dukart trenkęs jam ranka į pilvą, jėga nustūmė jį laiptais žemyn, įspraudė į kampą ir parklupdė. Prievartautojas nusikalstamos veikos nebaigė dėl ne nuo jo valios priklausančių aplinkybių, nes bendruomenės slaugytoja, pamačiusi kelnes nusimovusi vaikiną, suprato, kas vyksta ir ėmė garsiai šaukti.

„Vaiką apgynusi nuo pažeminimo ir sutrukdžiusi kaltinamajam įvykdyti piktavališką kėslą bendruomenės slaugytoja pasielgė labai pilietiškai. Kaltinamasis buvo neblaivus, ir ta aplinkybė turėjo įtakos nusikalstamai veikai. Nors nepilnametis bus teisiamas pirmą kartą, tačiau charakteristikoje nurodyta, kad mokinys už netinkamą elgesį ne kartą buvo svarstytas mokyklos taryboje, šeima įrašyta į socialinės rizikos šeimų apskaitą“,- teigė Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros Antrojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokurorė, besispecializuojanti nepilnamečių justicijos srityje, Sigita Bieliauskaitė.

Šioje byloje Panevėžio miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras Arvydas Gramba, gindamas viešąjį interesą, pareiškė 5 tūkst. litų ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo nukentėjusiajam berniukui.

Įstatymas tam, kas, panaudodamas smurtą ar atimdamas galimybę priešintis, tenkino lytinę aistrą su žmogumi prieš šio valią, numato laisvės atėmimo bausmę iki 7, o tam, kas tokius veiksmus atliko nepilnamečiam asmeniui – iki 10 metų.

Smurto prieš nepilnamečius ir jų padarytų nusikalstamų veikų ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti prokurorė S. Bieliauskaitė teigia atkreipusi dėmesį, kad pastaraisiais metais, rajono policijos nepilnamečių nusikalstamumo informacinės apskaitos duomenimis, daugiau nusikalsti yra linkę vaikai, gyvenantys Krekenavos seniūnijoje.