Šeštadienį po pietų ties Pagėgių savivaldybės Karceviškių kaimu VSAT Plaškių užkardos pareigūnai stabdė nuo Nemuno važiavusį automobilį „Toyota Previa“. Manyta, kad šia transporto priemone gali būti mėginama neteisėtai gabenti kontrabandinį krovinį.

Kaip dažnai pasitaiko prie sienos su Rusija, automobilio vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti ir padidino greitį.

Gaudynių metu iš persekiojamo automobilio du kartus buvo paleista dirbtinė dūmų uždanga, kurią sukelia degaus skysčio lašinimas ant išmetamojo mašinos vamzdžio. Vėliau „Toyota Previa“ keleivis iš važiuojančio automobilio metė akmenį į iš paskos važiuojantį tarnybinį pasieniečių automobilį „Mitsubishi Pajero“. Akmuo pataikė į priekinį mašinos stiklą ir jį suskaldė.

Apie 25 kilometrus sprukę kontrabandininkai galiausiai metė automobilį ties Tauragės rajono Balčių kaimu ir pasislėpė miško tankmėje. Jų sulaikyti nepavyko.

Likimo valiai paliktoje mašinoje VSAT pareigūnai aptiko 20 tūkstančių pakelių cigarečių „Jing Ling“, paženklintų rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.