Teisėjo Vladislavo Lenčiko paskelbta nutartis yra galutinė ir neskundžiama, todėl H. Daktaras Lukiškių kalėjime lieka mažiausiai iki sausio 9-osios. Hena teismo posėdyje nedalyvavo.

Nuo Lietuvos pareigūnų Bulgarijoje besislapsčiusiam H. Daktarui Generalinė prokuratūra yra pareiškusi įtarimus 17 epizodų. Įtarimuose nurodyta, kad H. Daktaras nuo 1993 metų vasario 21 d. iki 2001-ųjų pabaigos organizavo šaunamaisiais ginklais ir sprogmenimis ginkluotą „Daktarų“ nusikalstamą susivienijimą sunkiems nusikaltimams (nužudymams, vagystėms, plėšimams, turto prievartavimams) daryti.

H. Daktaras įtariamas organizavęs buvusių bičiulių Arvydo Mučinsko (Mačialka), Rimanto Ganusausko ir Roberto Borcherto (Karakaso) nužudymus bei pasikėsinimą nužudyti Vladimirą Seneckį (Turistas). Be to, Hena įtariamas turto prievartavimais, plėšimais, beveik milijono litų pasisavinimo organizavimu iš dabar jau bankrutavusios draudimo bendrovės.

Ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams kol kas nepavyko rasti R. Ganusausko kūno.

DELFI žiniomis, parodymus prieš H. Daktarą pareigūnams duoda ne tik su pareigūnais sutikę bendradarbiauti nusikaltėliai, bet ir buvę artimi Henos bičiuliai.