Viešos bausmės vykdytojams esą buvo liepta į savo rankšluosčius įrišti po gabalą muilo. Anot laikraščio, kiekvienas turėjo po kartą suduoti prasižengusiam savo draugui per sėdmenis.

Teismo ekspertai V.Niedvarui nustatė lengvą kūno sužalojimą. Ant sėdmenų matyti poodinės kraujosruvos, atsiradusios nuo kirčių buku daiktu.

Reaguodama į dienraščio publikaciją, Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad Panevėžio rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įvykį taip pat tiria Vyčio apygardos 5-osios rinktinės (Panevėžio apskritis) vado pulkininko leitenanto Ričardo Leikaus sudaryta komisija.

Kartu KAM agentūros "SOS vaikai" organizuotoje stovykloje įvykusį minėtą incidentą pavadino "išskirtiniu atveju".

Pasak KAM pranešimo spaudai, šiais metais pirmą kartą Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-oji rinktinė sutiko pagelbėti probleminiais vaikais besirūpinančiai agentūrai "SOS vaikai" - vaikams suteikė stovyklavietę KASP priklausančioje teritorijoje bei paskyrė keturis vadovus, kurie dirbo kartu su agentūros auklėtojomis.

Publikacijose minėtoje stovykloje poilsiavo probleminių, socialiai remtinų šeimų vaikai, "SOS vaikai" agentūros globotiniai.

KAM teigimu, Vyčio apygardos 5-oji rinktinė vaikų vasaros stovyklas rengia jau penktus metus. Kaip sakė apygardos vadas R.Leikus, dar nė karto nebuvo kilęs joks panašus incidentas.

Pranešime spaudai pažymima, kad Šalių sąjungos mobiliosiose stovyklose, kurias jau trečius metus sąjunga organizuoja kartu su Krašto apsaugos ministerija ir kariuomene, taip pat nėra buvę jokių incidentų ar nusiskundimų dėl netinkamo vadovų ar auklėtojų elgesio. Šiose stovyklose 2001-2002 m. yra atostogavę 10 000 vaikų ir paauglių.

Daugiavaikių ir socialiai remtinų šeimų vaikams Krašto apsaugos ministerija vasaros stovyklas "Šaunuolis" rengia kartu su Vilniaus savivaldybe.

Iš viso šią vasarą Lietuvos kariai stovyklauti pakvies daugiau nei dešimt tūkstančių 12-18 metų amžiaus vaikų ir paauglių.