Paini istorija nutiko vėlyvą pirmadienio vakarą. Į Zarasų rajono policijos komisariatą (PK) kreipėsi moteris ir pareiškė, kad tą pačią dieną jos sūnų sumušė policijos pareigūnai. Anot pareiškimą parašiusios motinos, pareigūnai fizinę jėgą panaudojo Antaniškių kaimo teritorijoje (Zarasų r.). Plačiau moters pareiškimo detalės nekomentuojamos.

Incidento nebuvo? 

Zarasų rajono PK viršininkas Vitalis Kutkauskas LŽ teigė, kad jokio incidento tarp 16-mečio ir pareigūnų nebuvo. "Pareigūnai dirbo savo darbą. Jie sulaikė asmenį ir nubaudė administracine tvarka. Vaikinas sulaikytas todėl, kad vairavo transporto priemonę, ant kurios buvo kitos mašinos valstybiniai numeriai", - kalbėjo V.Kutkauskas.

Sustabdžius automobilį paaiškėjo ir kitos vairuotojui nepalankios aplinkybės - jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Iki šiol nepavyko nustatyti, ar automobilis "Volkswagen Jetta" yra vogtas.

Šešiolikametis prieš tai į policijos akiratį pakliuvęs nebuvo.

"Po šio gana įprasto įvykio sulaukėme vienos moters pareiškimo. Jame pateikti kaltinimai mūsų pareigūnams, kad šie esą vartojo fizinį smurtą. Daugiau nieko komentuoti negaliu, aiškinsimės gautą pareiškimą ir nustatysime visas aplinkybes", - tikino Zarasų rajono PK viršininkas.

Nukentėjo ir pareigūnai 

Pranešimų apie smurtaujančius pareigūnus į viešumą išlenda vienetai. Tuo metu suvestinėse mirga informacija apie asmenis, kurie priešinosi teisėtiems policininkų veiksmams.

Drąsos priešintis pareigūnams turi ne tik suaugusieji (dažniausiai apsvaigę nuo alkoholio), bet ir nepilnamečiai. Pastarasis toks įvykis užregistruotas pirmadienį Kaune. Apie 15 val. S.Žukausko gatvėje policininkai sulaikė neblaivius septyniolikametį ir trylikametį. Adrenalino paveikti nepilnamečiai kibo policininkams į atlapus. Vis dėlto jaunuolių sulaikymas baigėsi ne policijos komisariate, o ligoninėje. Abu sulaikytieji dėl alkoholinės intoksikacijos atsidūrė medikų globoje.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją