Šilalės policijos duomenimis, kelių Kryžkalnis – Rietavas – Vėžaičiai ir Balsiai – Kaltinėnai – Kražiai sankryžoje 37 metų Pakarčemio kaimo gyventojos Vidos Č. vairuojamas „Ford Mondeo“ išvažiuodamas iš šalutinio kelio nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio vilkiko „Volvo FH 12“.

Lengvasis automobilis išvažiavo prieš pat sunkiasvorę mašiną. Vilkikas, atsitrenkęs į „Ford“, kurį laiką jį stūmė, kol nustūmė į griovį ir užvirto ant viršaus.

Nors „Ford“ buvo beveik visiškai suplotas, vairuotoja ir jos vaikas liko sveiki – ligoninėje juos apžiūrėję medikai rimtesnių sužalojimų nerado. Tačiau kartu važiavęs Vidos Č. brolis 34 metų Giedrius A., gyvenęs tame pačiame Pakarčemio kaime, žuvo vietoje.

Vilkiko vairuotojas 44 metų Kęstutis M. iš Bilionių kaimo (Šilalės r.) nenukentėjo.

Pasak Šilalės policijos budėtojo, dar ir apie 18 val. avarijos vietoje dirbo gelbėtojai. Pasak pareigūno, buvo nuspręsta, jog reikia iškrauti puspriekabę (joje buvo gabenamas mėsos krovinys), tik po to būtų galima iškelti palengvėjusį vilkiką ir po juo esantį „Ford“.

Antradienio rytą avarijoje žuvo dar vienas žmogus. Varėnos rajone apie 7.40 val. susidūrus „Audi 80“ ir „Mazda 626“ žuvo 75 metų moteris. Sužaloti trys žmonės.