Anot Policijos departamento, pareigūnams pavyko susisiekti su policijos paieškomais gaujos nariais, tačiau šie pareikalavo, kad su jais pasikalbėti atvyktų laikinai Raseinių rajono policijos komisariatui vadovaujantis Algirdas Stončaitis.

Nuvykęs į nurodytą vietą Šiluvoje, A.Stončaitis susitiko su D.Germanavičiumi ir T.Griciumi, kurie netrukus buvo sulaikyti.

"Meškiukų" gaujos lyderiu vadinamą Juozą Kybartą, pravarde "Šliop Noga", pareigūnai sulaikė praėjusią savaitę Kauno medicinos universiteto klinikose. Penktadienį teismas J.Kybartą leido suimti 10 parų.

Tą pat dieną buvo sulaikyti dar du Raseiniuose veikusiai gaujai priskiriami vyrai, juos teismas taip pat leido suimti 10 parų.

Raseiniuose pastaruoju metu susidarė sudėtinga kriminogeninė situacija - vietiniai teigė, kad mieste jau keletą metų akiplėšiškai siautėja nusikaltėliai, o policija "stebi situaciją iš šalies" ir nėra pajėgi užtikrinti gyventojų saugumo.

Raseiniškiai kontroliuoti situaciją mieste ir kovoti su nusikaltėliais nusprendė patys. Prieš kelias savaites Raseinių vyrai pagavo, nuogai išrengė ir surišę paliko gatvėje vieną numanomų nusikalstamos gaujos lyderių.

Reaguodama į tokią padėtį, Policijos departamento (PD) vadovybė nusprendė sustiprinti miesto policijos pareigūnų gretas, atsiųsdama į Raseinius policininkų iš kitų miestų bei Vidaus tarnybos 1-ojo pulko karių.

Į Raseinius komandiruotieji pareigūnai visą parą patruliuoja mieste ir aplinkiniuose miesteliuose.