Pasak advokato, apeliacinį skundą Vilniaus apygardos teismui ketinama pateikti savaitės pabaigoje, tikriausiai ketvirtadienį.

"Mes galvojame, kad galėtų būti skirtos švelnesnės kardomosios priemonės: namų areštas, piniginis užstatas ar kitos", - teigė H.Daktaro, žinomo "Henytės" pravarde, gynėjas.

Paklaustas, ar nemano, kad H.Daktaras gali bandyti bėgti, jei būtų skirta švelnesnė priemonė, K.Ašmys tvirtino, kad į Bulgariją nusikaltėlių autoritetu vadinamas "Henytė" bėgo ne nuo teisėsaugos, bet todėl, kad jo namas esą buvo apšaudytas, jam ir jo šeimai tuomet kilo pavojus.

Trims mėnesiams H.Daktaras buvo suimtas spalio 10 dieną.

Tuomet Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismas nutarė, kad įtariamasis gali bėgti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ar teismo.

Suėmimą 52 metų H.Daktarui teismas skyrė dar praėjusių metų gruodžio 24 dieną, tačiau tada "Henytė" pasislėpė. Pagal įstatymus, pareigūnai, atskraidinę H.Daktarą, per 48 val. jį turėjo atvežti ikiteisminio tyrimo teisėjui, kuris nustatė 3 mėnesių suėmimo terminą, skaičiuojamą nuo spalio 9 dienos.

Generalinės prokuratūros prokuroras Zdislavas Tuliševskis prašė nustatyti maksimalų suėmimo terminą, argumentuodamas tuo, kad H.Daktaras gali bėgti, slėptis nuo teisingumo, daryti poveikį liudytojams, kitiems byloje dalyvaujantiems asmenims, naikinti įkalčius. Prokuroras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad H.Daktaras slapstėsi užsienyje, buvo pakeitęs išvaizdą ir asmens dokumentus.

Tuo metu H.Daktaras nepripažino jam inkriminuojamų nusikaltimų.

H.Daktaras spalio 10-ąją buvo apklaustas Policijos departamente, kur jam oficialiai pareikšti įtarimai.

H.Daktaras Bulgarijoje, netoli Varnos miesto, buvo sulaikytas rugsėjo 4 dieną.

Policijos departamento teigimu, "Henytė" yra pripažintas įtariamuoju Kauno "Daktarų" nusikalstamo susivienijimo byloje, kurioje grupuotės nariai įtariami 1989-2005 metais įvykdę sunkių ir labai sunkių nusikaltimų: nužudymų, pasikėsinimų nužudyti, plėšimų, turto prievartavimų.

H.Daktarui gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos.

Anot žiniasklaidos pranešimų, 2008 metų gruodį kriminalinės policijos pareigūnai nusprendė smogti "Daktarų" gaujos veteranams, tačiau H.Daktaras paskutinę akimirką netikėtai dingo.

Šiuo metu pagrindiniai šio nusikalstamo susivienijimo nariai sulaikyti ar suimti.

H.Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno "Daktarai" susikūrė 1978 metais.