Svetlana Palionis gyvena Skersabalių kaime (Vilniaus rajonas) kartu su motina. Ją pažįsta visi kaimo gyventojai ir kai kurie jų atleido už sudegintus pastatus (padegėjos motina net nerašė pareiškimo). Palionis kaimynų pastatus degindavo dėl įvairių priežasčių: jai neduodavo išgerti, nepaskolindavo pinigų ir pan. Tai darydavo dažniausiai apsvaigusi nuo alkoholio. Daugeliu atveju moteris teisėsaugininkams teigė, kad supykdavusi ant kaimynų dėl smulkmenų, o išgėrusi savęs nekontroliuodavo.

Pernai gegužės 23-iosios naktį, apie 3 valandą, ji padegė Vytauto Matijošiaus ūkinį pastatą. Vyriškio nuosavybė sudegė, jis patyrė 300 litų nuostolį.

Tačiau tąnakt Palionis nenurimo. Kiek prasiblaiviusi, 7 valandą ji čirkštelėjo degtuką prie Danutos Grudzinskienės ūkinio pastato. Grudzinskienė ir jos artimieji laiku pastebėjo ugnį, užgesino bepradedantį įsiliepsnoti nekilnojamąjį turtą. Tačiau Palionis noras atkeršyti Grudzinskienei išsipildė po kelių dienų.

Gegužės 25-osios naktį, maždaug 3 valandą, vėl būdama neblaivi moteriškė padegė kaimynės ūkinį pastatą. Šį kartą jo nebeišgelbėjo net iškviesti ugniagesiai. Tačiau Palionis šiais keliais padegimais nepasitenkino.

Po kelių mėnesių, liepos 13-osios vidurnaktį, vėl išgėrusi nemažą kiekį alkoholio, moteris patraukė prie kitos kaimynės ūkinių pastatų. Šį kartą ji padegė Liudmilos Gadlevskajos lauko virtuvę, kurioje buvo sofa, staliukas, virtuvės stalas, įvairūs rakandai. Ugniagesiai ir šeimininkai nespėjo išgelbėti lauko virtuvėje buvusio turto.

Po šio gaisro Palionis nurimo dar keliems mėnesiams, tačiau jau rugsėjo pabaigoje suliepsnojo gaisras Buivydžių seniūnijos Papunės kaime. Sudegė Marijai Padleckajai priklausanti malkinė, kurioje buvo mažiausiai keliasdešimt kubų malkų. Malkinė per gaisrą stipriai apdegė, dalį malkų šeimininkei pavyko išgelbėti.

Po dviejų savaičių piromanė vėl pradėjo siautėti gimtajame kaime. Tų pačių metų spalio 13-osios pavakare, vėl būdama neblaivi, ji tyčia padegė Vytautui Matijošiui priklausančią lauko virtuvę. Sudegė pastatas ir jame buvę lovos čiužinys, 4 kubai malkų, darbo instrumentų rinkinys, spintelė ir kt.

2002 metų lapkričio 18 dienos vakarą, apie 18 valandą 15 minučių, Skersabaliuose užsidegė bendrovei "Lietuvos geležinkeliai" priklausantis pastatas. Sudegė pastato palėpė, šiferis, siena. Tiriant nustatyta, kad pastatas padegtas tyčia. Per padegimų tyrimą paaiškėjo, kad Palionis kažkuo užkliuvo ir bendrovė "Lietuvos geležinkeliai". Šį padegimą, kaip ir kitus, moteris padarė būdama neblaivi.

Pusantro mėnesio moteris per apklausas teigė nieko nepadegusi, o gruodžio 28 dieną ji įsibrovė į kaimyno Algirdo Matijošiaus namus ir pavogė daiktų už daugiau nei 760 litų. Norėdama paslėpti nusikaltimo pėdsakus, moteris namus padegė. Per gaisrą sudegė dalis namo, drabužiai, televizoriai, buitinė technika ir kt. Nuostolis įvertintas beveik 8 tūkstančiais litų.

Palionis per tardymą prisipažino padariusi šiuos nusikaltimus, neslėpė ir nuo kaimo gyventojų, kad būtent ji padega jų ūkinius pastatus. Išgėrusi ji girdavosi padariusi vieną ar kitą nusikaltimą.

Neslėpdavo moteris ir savo ankstesnių teistumų: 1996 metų rugsėjo 20 dieną ji buvo nuteista už vagystę, o po kelių mėnesių lapkričio 29-ąją - vėl nuteista už analogišką nusikaltimą. Atlikus bausmę, 1998-ųjų spalio 5 dieną Vilniaus rajono teismas ją vėl nuteisė už vagystę.