Šeštadienį priimtoje teismo nutartyje teigiama, jog įtariamasis gali bėgti nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ar teismo, todėl jam nustatomas maksimalus 3 mėnesių suėmimo terminas.

H.Daktaras įtariamas sunkių ir labai sunkių nusikaltimų padarymu.

Ši nutartis per 20 dienų gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

H.Daktaras nepripažino jam inkriminuojamų nusikaltimų. Neoficialiomis žiniomis, jis teigė, esą į Bulgariją išvyko dėl pavojaus jam ir jo šeimai ir galimo susidorojimo.

Advokatas K. Ašmys DELFI sakė dar nežinąs, ar skųs teismo sprendimą: "Reikia pasitarti su klientu". Advokatas teigė, jog H. Daktaras "jaučiasi normaliai, į depresiją nepuolęs", nors jam ir gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

2008 m. gruodžio 24 d. teismo nutartimi H.Daktarui buvo skirtas suėmimas, tačiau jis nuo teisėsaugos pareigūnų pasislėpė.

Prokuroras taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad H.Daktaras slapstėsi užsienyje, buvo pakeitęs išvaizdą.

Nuo Lietuvos teisėsaugos iki šiol slapstęsis H.Daktaras šeštadienį ryte buvo apklaustas Policijos departamente, kur jam oficialiai pareikšti įtarimai, sakė įtariamojo advokatas.

H.Daktaras į teismą buvo atvežtas prieš 15 valandą ir lydimas kaukėtų pareigūnų iškart nuvestas į teismo salę.

Nuo Lietuvos teisėsaugos slapstęsis H.Daktaras Bulgarijoje buvo sulaikytas rugsėjo 4 dieną.

Policijos departamento teigimu, "Henytė" yra pripažintas įtariamuoju Kauno "Daktarų" nusikalstamo susivienijimo byloje, kurioje grupuotės nariai įtariami 1989-2005 metais įvykdę sunkių ir labai sunkių nusikaltimų: nužudymų, pasikėsinimų nužudyti, plėšimų, turto prievartavimų.

Anot žiniasklaidos pranešimų, 2008 metų gruodį kriminalinės policijos pareigūnai nusprendė smogti "Daktarų" gaujos veteranams, tačiau H.Daktaras paskutinę akimirką netikėtai dingo.

Šiuo metu pagrindiniai šio nusikalstamo susivienijimo nariai sulaikyti ar suimti.

H.Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno "Daktarai" susikūrė 1978 metais