Policijos departamento Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros valdybos Eismo priežiūros skyriuje Eltai sakė, kad vasaros metu vairuotojai dažnai automagistralėse užmiršta saugaus eisimo taisyklių reikalavimus, viršija greitį. Tokio lengvabūdiško elgesio pasekmės būna liūdnos - sunkiai ar net mirtinai sužalojami žmonės.

Šilutės rajono Mantvydų kaime, žvyrkelyje, 27 metų šilutiškis Nerijus Švenčionis, vairuodamas "Volkswagen Golf", posūkyje nepasirinko saugaus greičio - nesuvaldytas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu sunkius sužalojimus patyrė du keleiviai: 19-metis vaikinas buvo išvežtas į Klaipėdos miesto ligoninę, o jo 20-metis bendrakeleivis po poros valandų mirė Šilutės rajono ligoninės reanimacijos skyriuje. Avarija įvyko vakare.

Taip pat tamsiuoju paros metu Ukmergės rajone, kelio Virkščiai-Valai 1-ajame kilometre, posūkyje, nuo kelio nuvažiavo ir atsitrenkė į medį automobilis "Volkswagen Santana". Žuvo vairuotojas - 37 metų ukmergiškis Gediminas Balžekas.

Vakare kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė 93-iajame kilometre (Birštone) nuo kelio nuvažiavo ir, atsitrenkęs į medį, apvirto automobilis "Jeep Wrangler". Įvykio metu žuvo prieniškiai 32 metų Žydrūnas Gumauskas, 28 metų Evaldas Meškauskas ir jo vienmetė Gitana Zinkevičiūtė. Sužalojimus patyrę 33 metų vyras ir 23 metų moteris buvo paguldyti į ligoninę.

Skaudi nelaimė įvyko kelio Druskininkai-Latežeris 8-ajame kilometre. Automobilis "Alfa Romeo", vairuojamas 30-mečio Gardino miesto gyventojo, nuvažiavo nuo kelio ir, atsitrenkęs į medį, užsidegė. Eismo įvykio metu žuvo vairuotojas bei nukentėjo kartu važiavęs jo vienmetis keleivis.

Kaune, R. Kalantos gatvėje, 57 metų Algirdo Štriupkaus vairuojamas automobilis "Mercedes-Benz 210", pirminiais duomenimis, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, kur susidūrė su "Citroen BX 19". Eismo įvykio metu žuvo pastarojo automobilio 56 metų vairuotoja. Sužalojimus patyrė automobilio "Mercedes" vairuotojas ir 61 metų keleivė.

Pavakare Šilutės rajono Armalėnų kaime (kelyje Šilalė-Šilutė) 18-mečio Egidijaus Valučio vairuojamas automobilis "Volkswagen Jetta" partrenkė ta pačia kryptimi kelkraščiu dviračiu važiavusį ir į važiuojamąją dalį staiga pasukusį 22 metų šio paties rajono gyventoją. Nuo patirtų sužalojimų vaikinas mirė įvykio vietoje.