LŽ žiniomis, Daškevičius, pravarde Daškė, buvo nužudytas, kai Kauno nusikalstamo pasaulio atstovai per jį prarado milijonines sumas.

Spėjama, kad Daškė turėjo garantuoti kontrabandinių cigarečių siuntos išgabenimą per pasienį, tačiau siunta buvo sulaikyta, o užsakovai prarado ne vieną milijoną.

Daškevičius avansu buvo gavęs solidų atlygį. Tačiau siuntą sulaikius Daškė atsisakė grąžinti pinigus.

Taip pat išsiaiškinta, kad Daškė turėjo skolų, su Kaliningrado srities nusikalstamo pasaulio atstovais jis nenorėjo dalytis dideliu kiekiu pinigų, gautų už kontrabandos priedangą.

LŽ žiniomis, jau nustatyti žmogžudystės užsakovai. Jie nesulaikyti, kol nesurastas žudikas.

Daškevičius vieninteliu šūviu iš ginklo su optiniu taikikliu buvo nužudytas 2001-ųjų lapkričio pabaigoje Vilniuje, Trakų gatvėje, kai ėjo iš picerijos "St.Valentino".

Vėliau paaiškėjo, kad pasikėsinta buvo iš graižtvinio suomiško šautuvo "Saku". Jis 2001-ųjų pavasarį buvo pavogtas iš pakaunės ūkininko Vaclovo Tarasevičiaus.

Nustatyta, kad žudikas aukos laukė vieno Vokiečių gatvėje esančio buto antrame aukšte.

Kulka pataikė į širdį, perskrodė vyriškio kūną ir įsmigo į picerijoje stovintį kasos aparatą. Ją pareigūnams pavyko rasti tik paryčiui.

Tą vakarą "St.Valentino" picerijoje vyko vadinamoji strielka (nusikaltėlių žargonu - santykių aiškinimasis - aut.). Kažkas Daškei paskambino į mobilųjį telefoną ir pakvietė išeiti į lauką.

Spėjama, kad jam galėjo skambinti tik labai gerai pažįstamas asmuo, mat kitu atveju Daškė be asmens sargybinių nebūtų niekur ėjęs.

Tačiau šį kartą prie pat picerijos durų stovėjusioje mašinoje sėdėję apsauginiai nė nelipo iš mašinos ir nespėjo sureaguoti į šūvį.

Už turto prievartavimą ir išžaginimą teistas Daškevičius buvo laikomas Kauno "Daškinių" nusikalstamos grupuotės lyderiu. Operatyviniais duomenimis, Daškevičius bendraudavo su Kaliningrado srities nusikalstamo pasaulio įžymybėmis, mat ten dažnai lankydavosi ir net buvo prisiregistravęs.