Trečiadienį vakare Vilniaus rinktinės pasieniečiai, budėję tarptautiniame Medininkų pasienio kontrolės punkte, patikrino automobiliu „Honda Accord“ į Lietuvą vykusių asmenų dokumentus. Mašiną vairavo 41 metų Baltarusijos pilietis, su kuriuo kartu vyko moteris ir nepilnametis. Keleivių ir mašinos dokumentai VSAT pareigūnams įtarimų nesukėlė, tačiau patikrinus vairuotojo tapatybę paaiškėjo, kad vyras yra ieškomas Lenkijoje. Jo suėmimui yra išduotas Europos arešto orderis.

Baltarusį pasieniečiai nusivedė į tarnybines patalpas, esančias pasienio kontrolės punkto pastato antrajame aukšte. Čia užsieniečiui buvo pranešta, kad jis sulaikomas, kol pareigūnai patikslins pirminę informaciją.

Paaiškėjus, kad baltarusis tikrai yra ieškomas Lenkijoje, vyras buvo informuotas, jog kelionės tęsti nebegalės. Tuomet baltarusis pareiškė norą paskambinti advokatui ir lydimas pareigūnų išėjo į koridorių. Ten vyras staiga puolė bėgti laiptais žemyn, tačiau pasieniečiai jį pasivijo pirmajame aukštėte, paguldė ant žemės ir surakino antrankiais.

Apie sulaikytą ieškomą asmenį VSAT pareigūnai pranešė Lietuvos kriminalinės policijos biurui, o baltarusį uždarė į laikino sulaikymo patalpą, esančia Medininkų pasienio kontrolės punkte.

Tą pačią dieną užsienietis VSAT konvojaus buvo pervežtas ir perduotas policijos pareigūnams, kurie jį uždarė į areštinę.