Varnos apeliacinis teismas penktadienį nutars, kada nagrinėti šį skundą.

Šį antradienį Varnos apeliacinis teismas atmetė H.Daktaro skundą dėl suėmimo ir paliko jį suimtą tol, kol bus išspręstas klausimas dėl "Henytės" perdavimo Lietuvai.

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas H.Daktaras Bulgarijoje sulaikytas rugsėjo 4 dieną.

Kaip pranešė Policijos departamentas, H.Daktarą sulaikė Bulgarijos kriminalinės policijos pareigūnai, pagal Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento pareigūnų pateiktą informaciją.

H.Daktaras sulaikytas atlikus kompleksą operatyvinių paieškos veiksmų, prisidedant Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Ispanijos ir Europolo pareigūnams. Aktyviai prie šių policinių priemonių prisidėjo ir Lietuvos policijos atašė Europole.

H.Daktarui buvo išduotas Europos arešto orderis.

H.Daktaro paieška buvo paskelbta šių metų vasarį.

Policijos departamento teigimu, "Henytė" yra pripažintas įtariamuoju Kauno "daktarų" nusikalstamo susivienijimo byloje, kurioje grupuotės nariai yra įtariami 1989-2005 metais įvykdę sunkių ir labai sunkių nusikaltimų: nužudymų, pasikėsinimų nužudyti, plėšimų, turto prievartavimų.

Anot žiniasklaidos pranešimų, 2008 metų gruodį kriminalinės policijos pareigūnai nusprendė smogti "daktarų" gaujos veteranams, tačiau H.Daktaras paskutinę akimirką netikėtai dingo.

Tuo metu dešiniąja H.Daktaro ranka laikytas Vidmantas Gudzinskas, pravarde Guzas, ir buvęs "daktarų" gaujos smogikas Ramūnas Stanionis, pravarde Morda, atsidūrė už grotų.

Šiuo metu pagrindiniai šio nusikalstamo susivienijimo nariai sulaikyti ar suimti.

H. Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno "daktarai" susikūrė 1978 metais.