Kaip BNS pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, iš automobilio buvo ištrauktas 22 metų automobilį vairavęs I.Patkauskas. Autoįvykio metu jis susižalojo, todėl buvo nuvežtas į Greitosios medicinos pagalbos ligoninę Vilniuje.

Kaip BNS informavo Seimo personalo skyriuje, I.Patkauskas yra Seimo nario A.Vidžiūno visuomeninis padėjėjas, už savo pagalbą parlamentarui negaunantis atlyginimo.

Iš pradžių buvo manyta, kad į avariją pateko su I.Patkausku važiavę žmonės, I.Patkauskas teigė, kad jis važiavo ne vienas - su juo buvo 3 ar 4 žmonės.

Tačiau ežerą kelias valandas naršę ugniagesiai gelbėtojai daugiau nukentėjusiųjų nesurado. Taip pat nepanašu, kad tariami bendrakeleiviai būtų patys iššokę iš avariją patyrusio automobilio ir pakeleivingais automobiliais nuvykę į ligoninę. Medikai sakė, kad daugiau nukentėjusiųjų šioje avarijoje į juos nesikreipė. Be to, I.Patkausko giminaičiai teigė, kad iš Kauno jis išvažiavo vienas.

Pasak "Baltijos televizijos", apie 11 val. 25 min. iš Kauno magistrale Kaunas-Vilnius važiavęs automobilis "Renault Megane" atsitrenkė į apsauginį metalinį užtvarą, nuskriejo per jo viršų, po to nuvažiavo nuo 30-40 metrų aukščio skardžio ir pakeliui laužydamas medžius įkrito į vandenį.

Pamatę į vandenį įkritusį "Renault Megane", magistrale važiavusių automobilių vairuotojai sustojo ir nubėgo padėti. Atvykę ugniagesių gelbėtojai išvadavo prispaustą automobilio vairuotoją ir po to ištraukė automobilį. Ugniagesiams teko pjauti ledą.

Konservatorius A.Vidžiūnas, kuris šiuo metu vieši Vokietijoje, BNS sakė, kad I.Patkauskas yra vienas iš maždaug trisdešimties jo visuomeninių padėjėjų, kurio asmeniškai gerai nepažįstąs.

Automobilis priklauso lizingo bendrovei "Hanza Lizingas". Pastaruoju metu valstybinius numerius su Lietuvos Respublikos Seimo (LRS) santrumpa už papildomą mokestį gali gauti kiekvienas norintis, ir jokių privilegijų jie nesuteikia.

A.Vidžiūnas teigė neturįs žinių, kas yra avariją patyrusio lizingo būdu įsigyto automobilio savininkas.

Kaip BNS sakė Seimo Transporto skyriaus vedėjas Jurgis Šiaudkulis, automobilis su numeriu LRS 354 Seimo kanceliarijai nepriklauso, apie jį duomenų neturima.