Labai stipriai G. K. neapdegė, jis buvo sąmoningas. Vyriškis buvo nuvežtas į Alytaus ligoninę, o paskui išgabentas į Vilnių, į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, esančią greta Lukiškių kalėjimo. Pasak ligoninės darbuotojų, pavojus gyvybei negresia. Prireikus sužalotasis gali būti pervežtas į kitą ligoninę, bet kol kas tokios būtinybės nėra.

Pradėtas tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo (gavus ekspertų išvadas, nusikaltimas gali būti perkvalifikuotas į sunkesnį), nors pataisos namų pareigūnai teigia, esą dar neatmestina, jog G. K. užsidegė pats. Kaliniai neretai žaloja save dėl įvairių priežasčių, tačiau, medikų manymu, šis atvejis nepanašus į susižalojimą.

Kaip DELFI sakė V.Laučys, klaipėdietis G. K. į Alytaus pataisos namus buvo atgabentas 2002 metais. Į laisvę jis turėjo būti paleistas 2010-iais. G. K. teistas jau 5 kartus. Paskutinį sykį – už prekybą narkotikais (arba disponavimą labai dideliu jų kiekiu). Pataisos namų administracija neatskleidžia, kokiai kalinių kastai priklauso šis nuteistasis.