Spaudos konferencijoje H. Daktaro advokatas pažymėjo, kad jo ginamasis bijo, jog jį grąžinus į Lietuvą bus inscenizuota jo „savižudybė". Spaudos centre „Glas" jis ir Ramutė Daktaras (taip visiems Bulgarijoje yra pristatoma Ramutė Daktarienė) atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

Anot jų, Henytė buvo priverstas palikti Lietuvą dėl valdžios spaudimo, kuri spėjo nuteisti net visus jų šeimos narius, o žmoną ir dukrą vien už tai, kad tėveliui liepė laikytis (iš tiesų moteris buvo nuteistos už tai, kad apspjaudė pareigūnus, kurie gabeno H.Daktarą – DELFI). Net 12 metų jį tampė su įvairiausiomis bylomis. H. Daktaro namas buvo apšaudytas, o kieme susprogdinta granata. Taigi, grįžti jam į Lietuvą yra mažų mažiausiai nesaugu", - pažymėjo advokatas.

"Į amžiaus pabaigą mus nori sunaikinti”, - skundėsi Ramutė Daktarienė. „Lietuvoje jį vaizduoja kaip didžiausią nusikaltėlį. Televizijos nuolat suka reportažus iš mūsų namų, kur atliekamos nuolatinės kratos. Metų metus spauda rašo apie jį, kad yra nusikaltėlis, būtent dėl to visi ir mano, kad jis toks yra.”

Pasak R. Daktarienės, jis niekada nebuvo „daktarų” grupės narys. „Mano vyrą persekioja dėl jo knygos, kurioje demaskavo jį nuteisusį prokurorą Artūrą Paulauską ir kitus valdžios vadeivas, visą korupciją per privatizacijos laikotarpį." Jos teigimu, Henrikas viso labo tebuvo smulkus verslininkas ir visą, ką jis uždirbo, yra legalu.

Advokatas skundėsi, kad vykdomas procesas prasilenkia su bet kokios šalies įstatymais. Iki pat šiol jo ginamasis nėra gavęs Europos arešto orderio lietuvių kalba, Varnos teismas nepasirūpino ir lietuvių kalbos vertėju. "Norime garantijų, kad teismo procesas Lietuvoje bus teisingas", - pareiškė advokatas.

H.Daktaras yra įkurdintas Varnos izoliatoriaus priimamajame. Jis yra skirtas naujai atvykusiems sulaikytiesiems ir yra vadinamas VIP zona dėl gana gerų sąlygų. Jis gyvena vienas kameroje, „yra ramus ir nereiškia kaprizų", teigia Bulgarijos spauda.

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas H.Daktaras, pravarde Henytė, Bulgarijoje sulaikytas rugsėjo 4 dieną.

Policijos departamento teigimu, "Henytė" yra pripažintas įtariamuoju Kauno „daktarų" nusikalstamo susivienijimo byloje, kurioje grupuotės nariai yra įtariami 1989-2005 metais įvykdę sunkių ir labai sunkių nusikaltimų: nužudymų, pasikėsinimų nužudyti, plėšimų, turto prievartavimų.

H. Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno "daktarai" susikūrė 1978 metais.