Lengvojo automobilio vairuotojas tamsiu paros metu važiavo be įjungtų šviesų, todėl pareigūnai nusprendė jį patikrinti.

Įjungę švyturėlius, pasieniečiai apsisuko ir ėmė vytis tolstantį "Ford Sierra". Pastebėjęs artėjantį pareigūnų visureigį, bėglys padidino greitį, išsuko iš Bitėnų kaimo žvyrkelio ir asfaltuotu keliu nuvažiavo Vilkyškių gyvenvietės link.

Lengvąjį automobilį pasieniečiai persekiojo apie 5 kilometrus. Vilkiškių miestelio gatvėje "Ford" vairuotojas nesuvaldė automobilio, kuris nučiuožė nuo kelio, apsivertė ir liko gulėti ant stogo.

Nuo smūgio ėmė rūkti ir užsidegė automobilio elektros laidai bei įranga. Iš liepsnojančios mašinos keturiomis išropojo vairuotojas ir keleivis. Vyrai įvykio metu nenukentėjo.

Pasieniečiai ugnį prislopino visureigyje turėtu gesintuvu. Kilusį gaisrą numalšino operatyviai atvykę Vilkyškių ugniagesiai.

Paaiškėjo, kad "Ford Sierra" vairavo 39 metų tauragiškis. Kartu su juo vyko taip pat Tauragėje gyvenantis 32 metų vyriškis.

Automobilio bagažinėje ir salone pasieniečiai aptiko 4 maišus, į kuriuos paprastai fasuojamas cukrus. Maišuose pareigūnai rado maždaug 180 kilogramų nedidelių gintaro gabaliukų.

Abu vyrai, kaip dažnai nutinka tokiais atvejais, pareigūnus tikino maišus radę. Po apklausos abu tauragiškiai paleisti, pakartotinai juos ketinama apklausti ketvirtadienį.

Apgadintas automobilis ir maišai su gintaru saugomi Pagėgių rinktinėje.