Teismo salėje jam buvo surakintos net kojos. Saugumo sumetimais teismo posėdis vyko rūsyje esančioje salėje, kurioje nėra nė vieno lango. Juodu treningu vilkintis H.Daktaras atrodė apsiblausęs ir sėdėjo nuleidęs galvą.

Bulgarijos advokatai jau teismo posėdžio pradžioje puolė įtikinėti teisėjų, kad H.Daktaro negalima laikyti areštinėje dėl prastos savijautos. Hipertonija, glaukoma, nuolat kankinančios haliucinacijos. Tokias savo ligas vieną po kitos Bulgarijos teisme antradienį vardijo H.Daktaras.

Advokatai tvirtino, jog sulaikytojo psichikos būklė šiuo metu itin prasta, nes nuo minties, kad gali būti perduotas Lietuvai, jį ištiko panikos priepuolis.

Penkis kartus teistas Kauno nusikaltėlių šulas vakar teisme pageidavo likti Bulgarijoje. Jis tikino, kad Lietuvoje jaučiasi persekiojamas politinių jėgų ir neturi vilčių, jog teismas bus objektyvus.

Advokatas: „Henytė" persekiojamas dėl knygos

Vienas iš jo gynėjų, garsus Bulgarijoje advokatas Branimiras Balačevas pareiškė, kad kyla grėsmė H. Daktaro gyvybei po tiek metų persekiojimo Lietuvoje dėl išleistų straipsnių ir knygos. Advokato teigimu, norint įrodyti, kad jo ginamasis slapstėsi, reikia įrodymų, kad H. Daktaras buvo kviečiamas į teismą, bet neatvyko. Advokatas minėjo, kad jo ginamasis yra apimtas panikos nuo minties, kad bus grąžintas į tėvynę ir bandė žudytis.

Teismo posėdžio metu taip pat paaiškėjo, kad iš Lietuvos atsiųsti pirštų antspaudai sutampa su asmens pirštų antspaudais, kurie buvo paimti sulaikius iš žmogaus, pateikusio asmens dokumentus Kęstučio Šimkaus vardu. Teisme H. Daktaras pripažino savo tapatybę.

Teismo metu H. Daktaras buvo surakintomis ne tik rankomis, bet ir kojomis. Saugumo sumetimais teismo posėdis vyko požeminėje patalpoje be langų.

Teismo sprendimą H. Daktaras gali apskųsti per 7 dienas.

Manoma, kad H.Daktaras bus perduotas Lietuvai per du mėnesius.