Geležinio Vilko gatvėje Kelių policijos patruliai naktį tikrino pravažiuojančių automobilių greitį. Apie 1.20 val. jie pamatė atskriejantį „Ford Probe“. Toje vietoje leidžiamas 60 km per valandą greitis, o „Ford“ lėkė 135 km per valandą greičiu.

Stabdomas vairuotojas nestojo ir dar padidino greitį. Patruliai puolė vytis įsijungę švyturėlius ir sireną. „Ford“ didžiuliu greičiu nulėkė Savanorių prospektu išvažiavimo iš miesto link. Į pagalbą kolegoms tuo metu skubėjo kiti policijos patruliai.

Pačiame miesto pakraštyje kylant į kalną, kelio vingyje bėglys nesuvaldė automobilio ir mašina rėžėsi į kelio atitvarą. „Ford“ suplotas nepataisomai, tačiau abu automobilyje buvę 19-mečiai liko sveiki. Jie dar bandė mulkinti atsivijusius policininkus: esą jiedu buvę keleiviai, o vairuotojas pabėgęs į mišką. Tačiau pareigūnai neabejoja, kad „Ford“ važiavo dviese.

Paaiškėjo, kad vairuotojas J. P. yra girtas (1,79 promilės), neturi automobilio techninės apžiūros talono, mašina neapdrausta privalomuoju civiliniu draudimu. Keleivis A. K. buvo dar girtesnis – 2,14 promilės. Abu prisistatė esą bedarbiai.

Paaiškėjo, kad J. P. per pastaruosius porą metų jau 6 kartus baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, iš jų triskart – už vairavimą neblaiviam ir neturint vairuotojo pažymėjimo. Pažymėjimą jis gavo tik praėjusių metų lapkritį.

Baudų šis 19-metis nemoka, išieškoti jų negalima, nes jis neturi turto. Net vairuotojo pažymėjimo iš jo nebūdavo galima atimt, nes jis jo neturėjo. Bet dabar pažymėjimas bus atimtas mažiausiai 3 metams (maksimalus terminas – 5 metai). Be to, už vairavimą girtam ir nesustojimą reikalaujant pareigūnui jam gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų. Bet šįkart, atsižvelgiant, kad J. P. baudų nemoka, jam gali būti paskirta administracinio arešto bausmė (iki 30 parų).

Pasak Kelių policijos pareigūnų, atėmus vairuotojo pažymėjimą J. P. turbūt ir toliau važinės. „Kitoje valstybėje jis jau sėdėtų kalėjime. Kol Lietuvoje už tai nesodins, tol tokie tipai važinės. Toks pijokas gali užmušti daugybę žmonių – pavyzdžiui, įlėkęs į viešojo transporto stotelę“, - sakė vienas iš Vilniaus kelių policijos vadovų. Pareigūnų manymu, būtina keisti įstatymus, kad girtus vairuotojus būtų galima bausti laisvės atėmimu.